Bibi

bibi

Naam: Bibi
Ras/kleur: IJslander, Perlino (Wit)
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: –
Uiterlijk: Twee maanogen
Bijzonderheden: Wordt enkel nog meer gefokt en niet op gereden.

Bibi is niet geboren bij het Fjordenpaard. Ze is met een groepje andere IJslanders, waaronder Indra, gekocht heel wat jaren terug. De andere IJslanders zijn ondertussen allemaal weer verkocht, maar Indra en Bibi waren de liefsten en zijn gebleven.

Bibi is echt een kinderpony. Ten eerste zit ze erg makkelijk omdat ze veel in de IJslandergang telgang (met twee benen aan dezelfde kant tegelijk naar voren en naar achteren) stapt. Ten tweede omdat ze precies een goede schofthoogte heeft voor kleine kinderen. En ten derde omdat ze gewoon een schatje is. Ze zal een kind nooit opzettelijk omver lopen of pijn doen en ze houdt erg van knuffelen en aandacht (en snoepjes!). Bibi zal ook nooit bokken, maar ze is wel eens een beetje eigenwijs. Gelukkig is ze wel eigenwijs op een leuke manier en kun je haar met een beetje doorzetten weer laten doen wat jij wilt.

Bibi heeft al een aantal veulens gehad bij het fjordenpaard. Ze geeft mooie veulens, die vaak net als zijzelf de IJslandergangen, tölt en telgang, beheersen. Een aantal van haar veulens zijn: Nina (verkocht), Moppie (verkocht) en Blondy. Al haar veulens waren heel makkelijk te beleren, en net als Bibi zelf, erg braaf en geweldige kinderpony’s. Vandaar dat er met Bibi veel gefokt is.

Bibi is overigens niet alleen makkelijk in de omgang met mensen, maar ook met andere paarden is ze makkelijk. Bibi zal nooit zomaar een ander paard trappen. IJslanders kunnen het over het algemeen erg goed met elkaar vinden en hebben weinig ruzie. Dit geld ook voor Bibi, ze kan het erg goed vinden met Indra, Lucca, Kira en Jolito. Wel is er in het verleden een IJslander geweest waar Bibi een verschrikkelijke hekel aan had. De IJslander heette Svala, een dominante en eigenwijze merrie. Bibi en Svala stonden soms kont tegen kont om elkaar net zo lang te testen tot een van de twee het opgaf. Dit was een van de weinige paarden waar Bibi naar trapte in de wei en aan wie ze een grote hekel had. Gelukkig is Svala verkocht en heeft Bibi weer rust in de wei.

Reacties zijn gesloten.