Bullet

bullet

Naam: Bullet
Ras/kleur: Vos
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: Gemiddeld
Bijzonderheden uiterlijk: Bles
Bijzonderheden: Wordt bitloos gereden.

In het voorjaar van 2011 werd een klein voskleurig merrieveulentje geboren bij het Fjordenpaard. Dit veulen kreeg later de naam Bullet. De moeder van Bullet heet Trigger (inmiddels verkocht), ze kwam helemaal uit Argentinië naar Nederland, waarna ze bij het Fjordenpaard terecht kwam. De vader van haar is Jack. Bullet is dus half Argentijns/Criollo en half Amerikaanse Quarter. Het woord Trigger, de naam van de moeder van Trigger, betekend ‘trekker’ (van een pistool). Het leek ons leuk om de naam van het veulentje te laten matchen met die van mama. Daarom kreeg Bullet de naam Pepper-box, dit is het Engelse woord voor de kruitkamer in een pistool wat ervoor zorgt dat de kogel wordt afgevuurd. Haar roepnaam zou dan Pepper worden. Er is echter iemand geweest die, toen ze beleerd werd, wel wist dat de naam iets te maken had met een geweer, maar die dacht dat de naam Bullet was, wat kogel betekend. Iedereen was toen zo gewend aan de naam Bullet dat we besloten hebben haar dan maar Bullet te noemen. In haar paspoort staat echter wel nog steeds haar originele naam: Pepper-box.

Toen Bullet 4 jaar oud was werd ze beleerd. Toen ze 3 jaar was waren er zoveel onbeleerde paarden dat eerst de oudere paarden aan de beurt kwamen en daarna pas de 3-jarigen. Helaas was er toen te weinig tijd om met Bullet aan de slag te gaan. Een meisje die destijds paarden beleerde bij het Fjordenpaard ging met haar bezig toen Bullet 4 jaar was en vond haar een bijzonder paard om mee te werken. Argentijnse paarden zijn vaak wat mensenschuw, ze laten zich soms niet pakken en zullen je in de wei ook vaak gewoon negeren. Het meisje deed Bullet in de bak en Bullet wilde zich niet laten pakken. Het meisje joeg haar dan weg, dit doet ze altijd met paarden die je niet kunt pakken omdat leiderpaarden dit ook bij andere paarden doen in de natuur. Op den duur zal een paard dan stil blijven staan en kun je hem wel pakken. Bij Bullet was dit echter niet het geval. Op den duur ging Bullet liggen en kon het meisje haar aaien en ging ze er zelfs op zitten terwijl Bullet bleef liggen.

Bullet was vanaf het begin al best braaf onder het zadel. In 2016 liep ze mee met de ruiterkampen en met een aantal ruiterweekenden en deed dat erg braaf en is ook bijna iedere dagtocht mee geweest naar het bos van Henk. Je kan Bullet meestal prima pakken in de wei en ze is vriendelijke tegen mensen en ook tegen de meeste andere paarden. Bullet rijdt mee in groep 1 of 2.

In 2016 kreeg ze haar eerste veulentje van de IJslander hengst Quin. Dit werd een voskleurige merrie die Arrow heet. Henk hoopte dat het veulentje IJslandergangen zou hebben, maar tot nu toe laat ze deze niet echt van nature zien. Wel heeft ze een makkelijk karakter wat IJslanders ook vaak hebben.

Sinds de zomer van 2018 wordt Bullet bitloos gereden. Ze schudde tijdens het rijden altijd erg met haar hoofd om te vragen om lange teugel. Ze deed dit zo erg dat het echt irritant werd. Daarom werd besloten het bitloze hoofdstel van het Fjordenpaard op haar uit te proberen en dit ging verrassend goed. Het schudden met haar hoofd nam direct al af en ze was alsnog goed te sturen zonder bit. Wel moet je wat harder trekken als je haar wilt afremmen dan als ze een bit in heeft. Maar dit is het zeker waard als je het verschil merkt qua hoofdschudden en ook voor haar zelf is het veel fijner dat ze nu geen last meer heeft van het bit.

Bullet is vlot met rijden en kan erg hard. Tevens kan ze prima springen en gaat ze gemakkelijk het water in. Het is een paardje dat niet snel onder de indruk is van dingen, maar ze heeft een heel eigen karakter en je hoeft je niet te vervelen als je op haar rijdt.

Reacties zijn gesloten.