Dapper

dapper

Naam: Dapper
Ras/Kleur: IJslander (Zwart/Bruin)
Geslacht: Vrouwelijk
Geschikt voor: Mensen met weinig tot veel ervaring.
Aftekeningen: –
Bijzonderheden: Beleerd zomer 2008

In 2006 kwam de kleine Dapper ter wereld als dochter van Lucca. Dapper lijkt onwijs op haar moeder en ze zijn dan ook lastig uit elkaar te houden. Als je goed kijkt zijn er echter wel een paar verschillen tussen de beide dames: Lucca heeft bijvoorbeeld een langer hoofd, is iets groter en heeft iets lichtere manenpuntjes en Dapper heeft een wit vlekje op haar schoft.

Vroeger was er een kleine witte pony bij het Fjordenpaard die de naam Dapper kreeg. Een paar jaar voordat de huidige Dapper haar naam kreeg werd de oude dapper verkocht. Omdat bijna iedereen de naam Dapper zo leuk vond, werd besloten een veulentje Dapper te noemen zodat er weer een nieuwe Dapper op het Fjordenpaard zou zijn.

Dapper is één van de braafste IJslanders van het Fjordenpaard. IJslanders staan er namelijk om bekend erg eigenwijs te zijn en dat is ook bij bijna alle IJslanders bij het Fjordenpaard het geval. Dapper vormt de uitzondering: ze doet juist altijd erg haar best te doen wat haar ruiter haar vraagt. Ze is makkelijk in te houden en terug te nemen uit rengalop, van galop naar draf en van draf naar stap. Wel heeft Dapper áltijd honger. Vandaar dat ze graag snoept van de blaadjes onderweg. Heel erg last heb je hier echter niet van want ze vind het niet nodig er stil voor te staan om uitgebreid te eten maar ze doet het snacken gewoon lopend. En Dapper doet ook alles voor een snoepje. Als ze de kans krijgt zou ze nog een gat in je jaszak eten als er een snoepje in zit. En je moet dus oppassen dat ze niet je vingers aanziet voor een snoepje.

Verder zit Dapper echt heerlijk. Ze heeft beide IJslandergangen en in draf loopt ze meestal in de telgang. Dit houd in dat haar linkervoorbeen en linkerachterbeen tegelijk naar voren en achter bewegen, hetzelfde geld voor de 2 rechterbenen. Bij gewone draf bewegen het linkervoorbeen en rechterachterbeen en het linkerachterbeen met rechtervoorbeen tegelijk. De telgang zit heel erg lekker. Het zit heel erg vlak en stabiel en je kunt dus ook niet lichtrijden. Dapper is een echte kinderpony, maar zelfs volwassenen kunnen prima op haar rijden, want ze kan veel gewicht hebben.
Dapper kan best hard in galop en is in stap ook geen sloompie. Ook kan ze voorop. Dapper schrikt zelden en is ook erg sociaal naar andere paarden.

Reacties zijn gesloten.