Dizzy

Naam: Dizzy
Ras/kleur: Criollo x Quarter / Bruin
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: Ervaren
Uiterlijk: –
Bijzonderheden: Braaf maar erg vlot

Dizzy is een van de dochters van de merrie Rivella, een bonte Criollomrrie die jaren het favoriete paard van Henk is geweest. De vader van Dizzy is de Amerikaanse dekhengst Jack. Dizzy was de eerste paar jaren van haar leven een smal gebouwd paardje. Nog niet zoveel spieren en ook nooit echt dik. Toen ze op haar derde beleerd ging worden was het even spannend: hoe zou ze reageren? Haar volle zusje fanta (verkocht) en half zusje River waren erg braaf met beleren maar waren net als Rivella al wel direct aardige racemonsters. Dizzy gimg gelijk mee met een rit van het ponykamp en zoals verwacht reageerde ze goed op het zadel en haar ruiter. Ook Dizzy bleek gelijk geen traag paard te zijn, maar ze had natuurlijk nog amper conditie en om voorop te gaan rijden moest ze wel even aangespoord worden. Haar ruiter was heel enthousiast over haar. Ze vond Dizzy vooral erg lekker zitten. Wel was gelijk duidelijk dat ze nooit een beginnerspony zou worden, wat ook de verwachting was aangezien ze uit de Rivellafamilie komt.

Dizzy is een geweldige pony voor gorde ruiters. Ze is vlot, kan enorm gassen en zit ontzettend lekker. Ook is ze in haar 4e levensjaar ontzettend gespierd geworden, zoals een halve Quarter hoort te zijn. Hierdoor is ze ook nog eens een super mooi dier geworden om te zien. Mooi fijn hoofd met een stevige Amerikaanse kaak en gespierde schouders en billen waarmee ze van stilstand naar galop kan wegsprinten. Goed springen heeft ze echt moeten leren, maar ook dat heeft ze tegenwoordig onder de knie. En ondanks dat Dizzy super hard kan en liever in galop geen paarden voorbij haar laat gaan, is ze toch best goed in te houden en terug te nemen vanuit galop. Dit is een eigenschap die we natuurlijk koste wat het kost willen behouden bij haar waardoor we alleen mensen op haar laten rijden waarvan we weten dat ze rustig maar wel streng voor haar zijn. Hierdoor rijdt ze in de zomer lang niet alle weken mee maar weten we dat het een fijn paard blijft om op te rijden.

In 2015 is Dizzy ook voor het eerst als leidingpaard gebruikt. In het voorjaar ging ze mee met een ruiterweekend wat goed beviel. Wel vond ze het nog behoorlijk wennen voorop maar je kon per dag al duidelijk merken dat ze meer zelfvertrouwen kreeg. Daarna heeft ze nog een paar weken met de gewone ruiterkampen als leidingpaard met en buitenrit mee gelopen. Een aantal leidingen kon niet zo goed met haar overweg maar een aantal anderen vonden haar juist heel erg fijn. Voor Dizzy zou het waarschijnlijk het meest ideaal zijn om 1 baasje te hebben die goed met haar overweg kan zodat ze weten wat ze aan elkaar hebben. Ook in 2016 heeft ze als leidingpaard meegelopen, maar is ze ook een aantal weken gewoon ingedeeld bij de kampkinderen.

Reacties zijn gesloten.