Raad het paard 1

Probeer er achter te komen over welk paard ik het heb. Wil je het extra moeilijk maken? Maak dan de vragen zonder op deze site het goede antwoord op te zoeken!

 1. Ze is een dochter van de inmiddels verkochte Friese merrie Sietske. Het veulentje heeft heel snel na de geboorte een naam gekregen, verzonnen door Henk. Deze naam heeft te maken met hoe de zwarte vlekken op haar gezicht lopen. Door de vlekken heeft ze namelijk aan de ene kant een wit gezicht en aan de andere kant een zwarte. De naam is Engels, betekend “Twee-gezicht” en het paard is in 2009 beleerd.
 2. Loopt graag naast Rapido. Ze is groot voor haar ras. Ze houdt erg van eten en is voor onervaren ruiters ook geschikt om op te rijden. Ze heeft een belangrijke taak van Elja overgenomen en ze houdt van liggen in het water. Tijdens de ritten doet ze dit ook wel eens.
 3. Deze pony heeft maanogen (blauwe ogen) en een grote witte voorpluk. Ze is erg geschikt voor kleine kinderen maar wel moeilijk schoon te krijgen met haar dikke vacht en lichte kleur. Het is een pony die goed tegen kou kan (als je ziet uit welk land dit ras komt) met hele fijne gangen. Ze is al meer dan 10 jaar bij het Fjordenpaard. Haar naam eindigt niet met een Y.
 4. Deze merrie is een kruising tussen een fjord en fries. Ze is al een poos bij het fjordenpaard en wordt vaak voor de verhuur gebruikt. Ze wordt ook voor de westernkampen gebruikt.
 5. Deze pony heette door een foutje eerst Jamila, maar nu heeft ze dezelfde naam als hoe ze in haar paspoort heeft. Ze is een dochter van Rapido en loopt ook wel eens mee met de verhuur. Ze is groot en bont.
 6. Ze is bruin en heeft een vrij lastige naam. Ze is beleerd, wordt voor verhuur, ruiterkampen en westernkampen gebruikt en is ook wel eens gebruikt als fokmerrie. Ze is ouder dan 9 jaar.
 7. Ze is de dochter van Sahara en heeft net als Sahara witte haren in haar voskleurig vlekken. Ze is beleerd in de meivakantie in het jaar 2009 en wordt ook wel eens gebruikt voor de verhuur. Met ponykamp is ze meestal een leidingpaard.
 8. Deze merrie is een kruising van onder andere ijslander en fries. Met rijden is ze braaf en meestal rijdt ze dan ook mee in groep 3. Zoë is haar moeder en haar vader was helemaal wit. Ze is de enige beleerde valk bij het Fjordenpaard.
 9. Deze pony is al langer dan 3 jaar beleerd. Ze is vrij lastig met rijden, ze bokt regelmatig tijdens de ritten. Ze is een kruising tussen meerdere rassen. Deze merrie is de moeder van Flicka en is zelf fjordenkleur-bont.
 10. Deze IJslander is een dochter van Jolito. Ze is beleerd in 2003 en is erg vlot. Ze heeft volle manen en is zwart bont.
 11. Deze merrie is beleerd, is braaf met rijden en rijdt vrijwel altijd met groep 3 mee. Ze is wildkleurbont en is een dochter van de merrie Marije. Ze is geboren bij het Fjordenpaard. Ze kan kusjes geven op commando en ook een hoed apporteren behoord tot haar kunstjes.
 12. Deze Fjord is al heel wat jaren bij het Fjordenpaard. Ze is vernoemd naar een begeleidster van vroeger die toen de kampen begeleidde. Deze Fjord is erg braaf, rijdt meestal mee in groep 3 en wordt ook voor de verhuur als makke pony gebruikt. Ze kan zowel voorop als als volgpony mee rijden. Ze heeft een vrij rechte rug en geen aftekeningen. Ze kan niet voor de huifkar en heeft nog nooit een veulen gehad.
 13. Deze ruin is zwart bont met 1 maanoog. Hij is is erg groot en is in 2014 voor het eerst ook regelmatig gebruikt voor de verhuur. Hij is een zoon van Imani en de hengst Diëgo is weer een zoon van deze ruin.
 14. Dit paard is kruising Fjord x Fries. Hij is kort dekhengst geweest, maar is nu een ruin waar op gereden wordt.
 15. Dit paard is een dochter van Rivella. Ze is bont en heeft nog nooit een veulen gehad. Ze rijdt altijd in groep 1 mee met ruiters die heel goed kunnen rijden en is erg vlot. Ze is geboren in 2010 en haar vlekken zijn bruin. Haar naam lijkt een klein beetje op de naam van haar moeder.

Hieronder staan de antwoorden.

 1. Twoface
 2. Ushi
 3. Bibi
 4. Pepsi
 5. Fancy
 6. Joeraya
 7. Safari
 8. Ella
 9. Finn
 10. Aivy
 11. Mandy
 12. Wanda
 13. Imor
 14. Kristian
 15. River