Fidenza


Naam: Fidenza
Ras/kleur: Wildkleur overobont
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: redelijk ervaren
Bijzonderheden uiterlijk: –
Bijzonderheden: –

Fidenza werd bij het Fjordenpaard geboren in het voorjaar van 2014. Haar moeder is de inmiddels verkochte wildkleur grijze Jamilla. De vader is Diëgo. De moeder van de moeder (oma) heette Malibu, een prachtig paard om te zien, maar niemand kon op haar blijven zitten. Meestal was het na 10 minuten rijden al bingo: de ruiter eraf en Malibu zo onrustig dat de ze maar weer naar huis moesten. De moeder van Malibu (en dus de overgrootmoeder van Fidenza) was de wildkleurige merrie Marije. Zij is jaren op het Fjordenpaard geweest en was een soort van de Duke van het Fjordenpaard toentertijd. Zij heeft ontzettend veel uren in de verhuur mee gedraaid en ook Henk heeft wel eens op haar gereden en vond haar een hele fijne rijmerrie en fokmerrie.

Op 3-jarige leeftijd werd Fidenza beleerd. Tegen alle verwachtingen in (omdat er toch bloed van Malibu in haar zit en iedereen weet waartoe zij in staat was) deed ze het braaf onder het zadel. Wel bleek ze erg lenig te zijn: tijdens een van de dagtochten zat er een prikvlieg onder haar buik en daar schrok ze zo van dat ze een enorme kattensprong maakte. Haar ruiter werd hierbij gelanceerd (had gelukkig niks) en na die sprong stond Fidenza direct stil en was ze weer rustig. Buiten dit voorval om heeft ze nooit raar gedaan tijdens een van de buitenritten.

Fidenza is groot en wordt daarom altijd in groep 1 of 2 ingedeeld. Ze is al vaak met het gedeelte van Henk mee geweest op de dagtocht en dit kan ze prima. Springen gaat haar goed af en ze kan de vlottere paarden ook prima bijhouden in alle gangen. Er zijn al mensen geweest die interesse hadden in haar kopen, maar Henk wil haar niet kwijt. Dus voorlopig zal Fidenza sowieso nog bij het Fjordenpaard in de wei staan.

Reacties zijn gesloten.