jacklin

Naam: Jacklin
Ras/Kleur: Vos
Geslacht: Vrouwelijk
Geschikt voor: Mensen met enige tot veel ervaring.
Aftekeningen: Bles
Bijzonderheden: Schrikt wel eens in galop.
———————–
Namefame: Jacklin is vernoemd naar haar vader: Jack.

———————–
Jacklin is eigenlijk een mix van heel wat verschillende rassen. Haar moeder is Ronja en haar vader is Jack. Jack is natuurlijk een Amerikaanse Quarterhorse, maar Ronja is zelf ook een hele mix van rassen. Haar moeder was een Haflinger maal tinker en haar vader was weer een Fries. Dat betekent dus dat Jacklin een halve Quarter is, een kwart fries, 1/8 Tinker en 1/8 Haflinger.

Jacklin is in 2007 beleerd met het ponykamp. Ze was niet het makkelijkste paardje om te beleren maar ook zeker niet de lastigste. De meeste kinderen vonden haar wel vanaf het begin aan al wel een leuk paardje om op te rijden.
Jacklin is nu uitgegroeid en heeft uiteindelijk een mooie maat gekregen, niet te groot en niet te klein. Bovendien heeft ze een mooie, ietwat stevige bouw. Zo zit ze lekker.

Met rijden is Jacklin niet voor de beginner. In de galop wil ze namelijk nog wel eens schrikken en dan plots een stukje aan de kant springen. Voor ervaren ruiters is het een superleuk paardje. Je hoeft je niet te vervelen op haar, maar ze is ook niet echt heel lastig om op te rijden.

In het voorjaar van 2009 kreeg Jacklin voor het eerst een veulentje, ze was de eerste van 2009. Het was een hele mooie palomino merrie en Jacklin zorgde heel erg goed voor haar veulentje. Mensen mochten niet in de buurt komen de eerste paar dagen. Later vond ze het prima als je bij haar veulentje kwam en het veulentje was nog ondeugender en eigenwijzer dan haar moeder. Op den duur durfde ze het zelfs aan richting Nikki te lopen in haar eentje!! Echter was het toch wel heel erg eng toen Nikki ging bewegen en rende ze gauw weer terug naar haar mama.