Java


Naam: Java
Ras/Kleur: Fjordenkruising/Wildkleur grijs bont
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau:
Uiterlijk: –
Bijzonderheden: In 2017 beleerd en eerste veulen gekregen

Java werd in het voorjaar van 2014 geboren. Haar moeder was de Fjordenmerrie Sax. Zij is jaren bij het Fjordenpaard geweest, maar is er al een aantal jaren niet meer. Sax was heel erg vlot, kon goed springen en ging vaak als leidingpaard mee. Henk en José reden beide altijd graag op haar. De vader van Java is de Criollohengst Diëgo.

Toen Java 3 werd, ging ze voor het eerst mee met een rit. Ze was niet echt onder de indruk van het zadel en de persoon die op haar rug zat en liep braaf mee met de kudde. Gedurende de meivakantie begon Henk toch te twijfelen: “zou ze drachtig zijn?”. Iedereen zag wel dat ze een dikke buik had, maar was dat van het eten of van een veulentje. Uiteindelijk wist Henk het zeker: ze mocht naar de veulenwei toe, want ieder moment kon ze bevallen. Een week later kreeg ze haar eerste veulentje. Dit was een mooie wildkleur merrie die de naam Go kreeg. Verder is ze het hele jaar niet meer bereden.

In 2018 werd ze weer voor het eerst gebruikt onder het zadel. In de meivakantie reed ze voor het eerst weer mee en in het ruiterweekend met pinksteren en in juni reed ze ook mee. Ze is erg vlot, kan met gemak groep 1 bijhouden, en is ook erg snel met haar bewegingen. Zo kan ze echt in een oogwenk ineens omdraaien of wegspurten. Hierdoor wordt ze ingedeeld bij de iets ervaren ruiters in groep 1 en 2. Springen kan ze ook erg goed en door het water is geen probleem, zo lang er maar andere paarden eerst het water in gaan. Tot slot zit ze lekker en is ze lief naar mensen en andere paarden.

Reacties zijn gesloten.