Kristian

kristian 2

Naam: Kristian
Ras/kleur: Fjord x Fries
Geslacht: Ruin
Benodigde rijniveau: Gemiddeld
Bijzonderheden uiterlijk: –
Bijzonderheden: –

Kristian kwam ter wereld in het voorjaar van 2011. Zijn moeder is de Fjord Simone en zijn vader was een prachtige kruising tussen een Fjord en Fries. Daarmee is Kristian dus een kwart Fries en driekwart Fjord. En dat blijkt een prachtige combinatie te zijn.

Kristian is vanwege zijn prachtige uiterlijk en lieve karakter nog twee jaar als dekhengst gebruikt. Helaas zijn zijn bijna alle veulens ondertussen verkocht, maar June (uit 2015) is een dochter van hem en zij is er nog.

Toen Kristian 5 jaar oud was is hij pas beleerd, dit omdat hij de jaren ervoor nog hengst was en hengsten kunnen niet mee rijden in de groep. Het coole karakter van Kristian zorgde ervoor da hij makkelijk te beleren was. Hij was en is nog steeds niet snel bang of onder de indruk van dingen. Het grote nadeel van Kris was echter dat hij zo sierlijk liep, met zijn benen heel hoog, dat hij de groep in harde draf en in galop niet goed bij kon houden. Het zeg er prachtig maar tegelijkertijd wat zielig uit. Eerst kwam de groep heel hard voorbij en dan was er even niets en dan kwam Kris heel sierlijk voorbij. Gelukkig kwam er uiteindelijk nog een pas beleerd paard in de groep die niet zo hard kon, dan waren ze samen als laatste en hadden ze wat steun aan elkaar.

Ondertussen heeft Kristian geleerd op welke plekken hij hard in galop moet om bij de groep te blijven en dit lukt hem gelukkig nu wel. Ruiters zeggen dat hij lekker zit, lekker stevig met fijne gangen, al gooit hij ietwat hoog op. Kris is gezien zijn ras geen echt springpaard, maar hij kan het prima. Hij is al meerdere keren mee geweest naar het springbos in Norg en ook het springbos bij het Fjordenpaard komt hij ook altijd prima doorheen. Als Kris een paar maanden niet gereden heeft geeft hij vaak de eerste rit een paar bokjes als je van draf naar galop gaat. Het stelt weinig voor gelukkig en verder is hij altijd braaf met rijden. Vanwege zijn coole karakter en zijn kracht willen we Kristian misschien in de toekomst wel voor de kar te beleren. Maar tot die tijd zal hij zijn uren onder het zadel wel maken met de ruiterkampen, weekendjes en verhuur.

Reacties zijn gesloten.