Malanya

malanya 1

Naam: Malanya
Ras/kleur: IJslander
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: redelijk beginnend/gemiddeld
Bijzonderheden uiterlijk: aalstreep
Bijzonderheden: –

Malanya werd geboren in 2013 bij het Fjordenpaard. Haar moeder is de IJslander Lucca. Bij de geboorte van Malanya was het onduidelijk welke kleur ze nu eigenlijk had en nog steeds weten we niet precies hoe haar vachtkleur heet. Ze lijkt op een paard met de kleur champagne, maar van deze kleur wordt gezegd dat de veulens blauwe ogen hebben wat bij Malanya niet het geval was.

Toen Malanya 3 jaar was werd ze beleerd. Ze was, net als bijna alle IJslanders, makkelijk onder het zadel. Ze is direct mee gegaan op buitenrit en werd al snel daarna gewoon ingedeelt met de ruiterkampen.

Malanya is een vlotte IJslander die qua karakter wel redelijk op dat van haar moeder lijkt: ze is vlot met rijden maar bokt nooit en is gehoorzaam tijdens de ritten. Daarnaast zit ze erg lekker en kan Malanya goed springen. Er zijn al mensen geweest die haar wel wilde kopen, maar Malanya is zo’n fijne pony dat ze niet te koop is. In principe zou ze in groep 1, 2 en zelfs groep 3 mee rijden, maar omdat ze niet zo groot is, rijdt ze vaker mee in groep 2 of 3. In het voorjaar van 2017 heeft ze ook voor het eerst meegelopen met een van de ruiterweekenden. Of er met Malanya gefokt gaat worden dat weet nog niemand. Voorlopig zal dit echter nog niet zover zijn omdat ze zo goed te gebruiken is onder het zadel en we haar dus liever niet een jaar willen missen bij de ruiterkampen.

Reacties zijn gesloten.