Melody

melody 2

Naam: Melody
Ras/kleur: grijsbont
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: beginner tot gemiddeld
Bijzonderheden uiterlijk: hele brede bles
Bijzonderheden: Beleerd zomer 2016

Melody werd geboren bij het Fjordenpaard in het voorjaar van 2013. Haar moeder is Ronja, zij is een kruising tussen allerlei rassen (welke precies is te lezen op haar pagina). De vader van Melody is de dekhengst Diëgo. Daarmee is Melody een kruising tussen meer dan 5 verschillende rassen! Ze is in ieder geval kwart Fries en kwart Argentijn.
Toen ze geboren was, was ze grijs met een brede bles en hoge witte benen en wit onder har buik. Henk en José wisten niet goed wat voor kleur ze uiteindelijk zou gaan krijgen. Toen ze verhaarde werd ze iets grijzer op haar lichaam en benen en kreeg ze wat meer duidelijke vlekjes.

Op 3-jarige leeftijd werd Melody beleerd. Ze was vrij schrikkerig maar deed het verder braaf. Ze is ook een aantal weken gewoon ingedeeld en ging voor het eerst mee door het water en het springbos.

In 2017 werd Melody na de meivakantie ook voor het eerst ingezet in een ruiterweekend en dit ging prima. Als ze een tijdje niet heeft gewerkt is ze eerst erg vlot en schrikkerig. Hoe meer ze gebruikt wordt, hoe makkelijker ze is met rijden. Ze begon in de zomer in week 1, maar halverwege de zomer van 2017 werd ze al ingedeeld in groep 2, omdat groep 1 wat te zwaar voor haar was en omdat ze braaf genoeg was voor groep 2. In de groep vond ze vrijwel niets meer eng, maar achteraan lopen was in het begin nog wel een redelijke uitdaging voor haar. Dit jaar heeft Melody ontzettend veel geleerd met rijden.

Melody is eigenlijk een ietwat bang, maar wel erg gehoorzaam paardje. Je kan haar bijvoorbeeld altijd pakken in de wei en ze loopt netjes mee aan de hand, maar als je na de winter haar een halster op wilt doen dan snurkt ze en kijkt ze naar je alsof je haar wat aan wilt doen met het halster. Vervolgens laat ze het halster gewoon op doen en loopt ze aan een los touwtje mee de trailer in. Bij haar is het belangrijk dat je geen dingen gehaast doet, maar overal de tijd voor neemt zodat je haar niet opeens overdonderd met iets wat ze eng zou kunnen vinden. En verder lekker eten en veel knuffelen… daar maak je haar heel tevreden mee. We verwachten dat Melody in de nabije toekomst zeker nog geen geschikt verhuurpaard zou zijn, of een paardje wat ingedeeld kan worden bij de beginnende ruiter. Maar haar uurtjes met de ruiterweekenden en ruiterweken maakt ze wel vol en dat is voor nu prima.

Reacties zijn gesloten.