Mika

mika-71

Naam: Mika
Ras/Kleur: Vosbont
Geslacht: ruin
Benodigde rijniveau: redelijk beginnend
Uiterlijk: bles tot bovenlip, 4 witte benen
Bijzonderheden: –

Mika kwam ter wereld in het voorjaar van 2012. Ze is de dochter van de merrie Eva en haar vader was een palomino Amerikaanse Quarter. Haar half zusjes aan haar vaders kant zijn Luna en Vinte. Mika was als veulen echt een schatje om te zien.

Toen Mika 3 was werd ze beleerd. Ze was erg braaf tijdens haar eerste rit. Natuurlijk moest ze alles wel leren, maar ze heeft totaal niet vervelend gedaan en was ook niet echt bang voor alle nieuwe dingen die ze tegen kwam en moest doen. Ze heeft lang niet in alle weken mee gelopen in 2015, maar is wel ingedeeld geweest met het ruiterkamp.

In 2016 is ze wel voor het eerst veel ritten mee geweest. Tijdens bijna alle weken ruiterkamp heeft ze mee gelopen, maar ook tijdens de weekendjes bij het Fjordenpaard werd er op haar gereden. Omdat Mika zo braaf, groot en mooi bont is wil Henk haar absoluut niet verkopen. Hij vindt haar het beste veulen van de palominohengst en een van de beste veulens van 2012. In de toekomst wil hij dan ook wel met haar fokken.

Mika heeft een heel zachtaardig karakter: ze zal nooit voor je wegrennen in de wei en wil graag geaaid en geknuffeld worden. Als je haar actief rijdt is ze vrij vlot, maar ze is heel goed in te houden en kan ook juist heel rustig stappen, draven en galopperen als je dit wilt. Mika zal meestal in groep 2 of 1 rijden, maar we verwachten dat ze in de toekomst ook met de onervaren ruiters in groep 3 mee zal kunnen. Ze is al meerdere keren met Henk mee geweest tijdens de dagtocht en deed dat prima. Daarnaast verwachten we ook dat ze geschikt zal worden om mee te rijden in de verhuur bij het Fjordenpaard. Tot slot heeft ze in 2017 voor het eerst een rit voorop gereden en wat bleek: ze vond het ontzettend leuk om te doen! Haar oortje gingen gelijk naar voren, ze keek strak vooruit en haar tempo versnelde toen ze voorop kwam. Schrikken deed ze niet en ze vond ook weinig dingen eng onderweg. En toen Only langs haar wilde om weer voorop te gaan deed ze haar oren eventjes in haar nek om duidelijk te laten weten dat Only te ver naast haar reed en dat het de bedoeling was dat ze niet langs haar zou gaan. Vanaf 2018 loopt Mika ook in de verhuur mee als voorop paardje bij ervaren ruiters. Soms vind ze het wat spannend, maar over het algemeen vind ze het ontzettend leuk voorop en zijn de ruiters ook erg tevreden met haar.

Reacties zijn gesloten.