PerNaam: Per
Ras/Kleur: Fjord
Geslacht: Ruin
Benodigde rijniveau: –
Uiterlijk: –
Bijzonderheden: Wordt gebruikt voor de huifkar.

Per is geboren in 1995, maar is pas een jaar of 7 geleden bij het Fjordenpaard gekomen. José had een oproep geplaatst dat het Fjordenpaard op zoek was naar een goed betuigd paard die voor de kar kan zonder ander paard ernaast. Na heel lang wachten reageerde een vrouw dat zij een Fjordenruin had waar ze een goed adresje voor zocht. Deze Fjord was Per. Hij was al een tijd niet meer voor de kar geweest omdat zij er alleen maar op reed. Maar als een paard goed voor de kar getraind is, dan verleerd hij het niet en dat was ook het geval voor Per.

Nu loopt Per dus twee keer in de week voor de tweede huifkar: een keer naar Roden toe (een ritje van 3 kwartier) en naar het zwembad in leek (een rit van een uur). Er hebben af en toe wel eens mensen op Per gereden, maar omdat hij erg sterk in zijn mond is en er genoeg paarden zijn bij het Fjordenpaard die goed zijn onder het zadel wordt er niet meer gereden op hem.

Ondanks dat Per al over de 20 jaar oud is, blijft hij erg vlot en ijverig. Als hij voor de kar staat wil hij eigenlijk het liefst sneller dan de huifkar die voor hem rijdt. Daarom zie je hem regelmatig met zijn hoofd bijna tegen de kar aan die voor hem rijdt. Je zou dan zeggen dat hij niks meer ziet behalve de houten deur van de kar. Per rijdt namelijk altijd met oogkleppen op. Hierdoor is een paard voor de kar gehoorzamer en ziet hij minder van de dingen die om hem heen gebeuren. In dit geval ziet hij dan dus alleen de deur van de huifkar voor hem omdat hij er zo dicht op loopt. Maar het lijkt hem verder niks uit te maken want hij loopt vlot door.

We zijn ontzettend blij met Per voor de huifkar en hopen dat hij nog heel wat jaren mee kan lopen. De vorige eigenaar heeft nog contact met ons opgenomen en aangegeven dat als Per te oud is om te werken, dat ze hem heel graag terug zou willen. Dus Per hoeft niet bang te zijn dat hij over een tijdje naar een adresje gaat waar hij het niet leuk zal hebben.

Reacties zijn gesloten.