Jaimy Jo herfstvakantie

Dit jaar ging ik voor het eerst naar ponykamp het fjordenpaard.
Zaterdag: na lang in de auto zitten waren we er eindelijk. We haalden de spullen uit de auto en werden we naar onze kamer gebracht. We zochten ons bed uit. Daarna gingen we naar beneden. Ik en nafsika mijn vriendin maakte gelijk 2 vrienden. Na een beetje kletsen en spelen in de speeltuin gingen we de paarden uitkiezen. Ik ging naar voren bij ondeugend paard. Toen mocht ik op sisi. Toen iedereen een paard had gingen we gelijk rijden. We gingen in groepjes (ik zat in groep 2) het was een leuke rit. Daarna gingen we pannekoeken eten. Toen onze pjama aan trekken enzo. Later gingen we nog chocomel drinken en toen naar bed.

Zondag: we werden vroeg wakker, we gingen ontbijten en er werd gevraagd of mensen nog van paard wouden wisselen. Een paar wouden dat. Daarna gingen we ons klaar maken om te rijden. Het was best een leuke rit. Het jammere was alleen dat er 4 kinderen af gevallen waren. We gingen over een zandpad heel hard in galop en toen stopte een paar paarden opeens. Daarna gingen we stappend naar huis. Maar verder was het een leuke rit. Toen weer thuis. Na het avondeten deden we een namenspel. Daarna chocomel en weer naar bed.

Maandag: we maakten weer een leuke rit. We gingen na het rijden in de huifkar naar het dorpje roden. Daar mochten we rondlopen en snoep en spullen voor de versieravond kopen. Toen we weer terug waren mocht de jongerenkamer de paarden gaan poetsen en de ouderenkamer ging de zadels invetten.
sissi gevlochten
Daarna gingen we slapen.

Dinsdag: vandaag maakten we de leukste buitenrit (vond ik) we gingen door het springbos keihard crossen over de zandvlakte en een paar keer keihard galoperen. Omdat het geregend had zat er allemaal modder in mijn gezicht. Maar dat vond ik niet erg. Na het rijden en opfrissen gingen we spelletjes te paard doen. Daarna voltige. Dat was erg leuk! Na het avondeten ging de ouderenkamer hun paard versieren en wij ons zadel invetten. Dat was erg snel klaar. Dus we mochten langer met onze telefoon. Ik heb toen veel foto’s gemaakt in de wei.
Daarna slapen.

Woensdag: we gingen ontbijten en hoorde bij het ontbijt dat ze door het weer niet zeker wisten of de dagtocht door ging. We zouden het over 2 uur ong. Zeker weten. Na het ontbijt hadden we dus tijd voor ons zelf.
Later moesten we verzamelen en gingen we toch wel de dagtocht maken. Met 51 kinderen en ong. 8 leidingen gingen we rijden. Het was erg gezellig. Op de helft gingen we splitsen. De ene groep ging met henk mee en de andere met de leidingen. Ik ging met henk mee. Het was echt super leuk! We gingen keihard crossen en over allemaal heuvels en hindernissen enzo. Daarna kwamen we weer bij elkaar. In het dorp hadden we pauze en kochten we wat bij de snackbar. Op de terug weg gingen we allemaal met elkaar met jose mee. Daarna gedoucht avond eten en naar bed.

Donderdag: vandaag gingen we naar he zwembad. Ik zag er eerst tegen op maar het was eigenlijk best leuk. We gingen met de huifkar heen en terug. Toen we terug waren gingen we iets voor onszelf doen en daarna avondeten. Toen onze paardrijkleren aan doen. We gingen de moonlightrit maken. Ik vond het heel erg eng. Ik kon helemaal niks zien en reed met mijn lip keihard tegen een tak aan. Die bloedde toen. Gelukkig waren we allemaal heel thuis gekomen. Daarna gingen we nog chocomel drinken en toen slapen.

Vrijdag: vandaag gingen we onze laatste rit maken. Het was een hele leuke rit. We gingen keihard galoperen. En 3x over de zandvlakte. Daarna heb ik nog veel geknuffeld met mijn paard. Toen middag gegeten en daarna kregen we tijd om iets voor te bereiden voor de bonteavond. Ik wist eerst niet wat ik moest doen.. Maar na heel lang bedenken hadden sydney, anissa en ik een act bedacht. We zouden een soort bedrog act doen. Met een plank. Iemand ging erop staan en toen tilde sydney en ik hem op en stond er nog iemand naast die naar beneden ging. Het lijkt dan alsof je heel hoog gaat maar je bent maar 5 cm van de grond. Toen gingen we avond eten, nog even bellen en klaarmaken voor de bonte avond. Er waren heel veel acts met de bonteavond. Wel iets van 25. Maar ze waren allemaal erg leuk! Tussendoor was nog de uitslag van de poetsavond. Ik kreeg de 3de prijs. Na de bonte avond was er in de ouderenkamer een spookverhaal van 12+. Ik was er niet naartoe gegaan. Het was namelijk een heel eng verhaal. In mijn eigen kamer was een verhaal over hoe het fjordenpaard was ontstaan. Dat was ook leuk om te horen. We mochten vanavond om 12 uur slapen.

Zaterdag: vandaag was jammer genoeg de laatste dag. Bij het ontbijt werd nog gevraagd wie wou huren. Ik niet. Na het ontbijt moesten we inpakken en kregen we allemaal een klusje. Toen ik klaar was kregen we onze telefoon en heb ik nog een paard foto’s gemaakt van mijn vrienden en sisi. Toen afscheid nemen en naar huis.

Ik vond het een super leuk ponykamp! De leidingen en jose en henk waren erg aardig. Het eten was lekker en de paarden en ritten waren ook heel erg leuk! Ik ga volgend jaar zeker weer.
Xx jaimy jo


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul dit in tegen spam *