Jessica week 8

Ik ben in week 8 op ponykamp geweest. Ik was dit jaar voor het eerst. Ik heb heel erg genoten van de week op het Fjordenpaard. Iedereen was heel erg gezellig. Toen we daar aan kwamen gingen we uitpakken en bedden verdelen. Toen we dat allemaal hebben gedaan gingen we eten en werd de corvee geroepen. Na het eten gingen we paarden verdelen ik kwam toen op Sneljo terecht. Toen iedereen een paard had gingen op zadel en rijden. Na het rijden hebben we nog thee of chocomelk gedronken. Daarna gingen we naar bed.

De volgende morgen gingen we weer rijden nu ging we echt 2 uur rijden. Ik wilde graag een ander paard toen kreeg ik Snippie aan gewezen. Dat was echt een schatje. Daar wil ik graag de rest van de week op blijven rijden. Na het rijden gingen we eten. Na het eten mocht je kiezen of je naar het Ronostrand wilde of niet ik bleef lekker op het Fjordenpaard ik heb geholpen met de paarden die voor verhuur stonden water gegeven wand het was erg warm. Toen werd mijn groep geroepen voor corvee na het eten gingen we nog afwassen. Na het afwassen gingen we een namen spel doen. Het was echt handig zo weet je een beetje hoe iedereen heet. Daarna weer thee of chocomelk en daarna na bed.

De volgende morgen hebben we een poetst ochtend gehad. Snippie wilde niet dus heb ik alleen goed geborsteld. Na het middag eten gingen we naar het dorp roden met de huifkar. Daar zijn we de hele middag gebleven. Toen we terug waren gingen we eten en na het eten de paarden weer uit de wei halen en opzadelen en rijden. Na het rijden weer thee of chocomelk gedronken. En daarna naar bed.

De volgende morgen gingen we weer rijden. Toen we terug kwamen van het rijden hebben we de pony’s weer terug gedacht naar de wei. Na het middag eten gingen we spelletjes en voltige. De grote kant begon met de spelletjes. Ik heb naar de spelletjes gekeken en het laatste spelletje mee gedaan. Daarna gingen we eten en daarna deed José nog wat kunstjes met haar paard Mandy het was echt cool om te zien. Daarna gingen we voltige doen ik heb dat geprobeerd ik vond het heel eng om te doen. Daarna gingen we weer thee en chocomelk drinken en naar bed.

De volgende dag gingen we de dagtocht doen. Dus eerst de paarden uit de wei halen en op zadelen. Daarna gingen we met z’n allen op weg naar de stop plek halverwegen gingen we uit elkaar en ik ging met de 2e groep mee. Dat was erg leuk om te doen want we gingen door een greppel rijden en moest je goed uit kijken met je benen want er groeide bomen langs de greppel en ook er een beetje in. Daarna moesten we even wacht op de andere groep en daarna gingen we in groepjes galopperen ik ging als laatste. Daarna kwamen we op de rust plek en kon je een patatje bestellen. Na een pauze van een uur gingen we terug naar het Fjordenpaard. Op de terug weg gingen we alleen nog maar draven en stappen. Daarna avond eten na het avond eten hebben we tijd voor ons zelf gehad en daarna thee en chocomelk en dan naar bed.

De volgende dag gingen we eerst naar het zwembad. Daar zijn we bijna de hele middag gebleven. Toen we terug gingen met de huifkar was Evelien kreupel dus moesten alle kleine kinderen ook op de grote huifkar en liet Henk Evelien en de kleine huifkar op die plek achter om later op te halen. Toen we terug kwamen gingen we bijna eten en na het eten gingen we weer rijden. Na het rijden weer thee of chocomelk en dan naar bed.

De volgende morgen gingen we voor het laatst rijden. Na het rijden moest ik Snippie wel afzadelen maar laten staan voor het westernweekend. Helaas werd Snippie toen ook echt gekozen. Dus Snippie had nog geen rust. Vrijdag moesten we al vast gaan inpakken en kon je oefen voor de bonte avond. Er deden niet veel kinderen mee maar het was wel grappig ondertussen nog thee en chocomelk gedronken. Voor we gingen slapen werden er nog spookverhalen verteld en daarna slapen.

Jammer de laatste morgen. Ik had geluk: Snippie reed niet meer mee met het westernweekend dus kon ik Snippie nog wel aan mijn moeder laten zien. Toen mijn moeder kwam heb ik afscheid genomen en bedankt voor de hele hele gezellige week. En volgend jaar kom ik weer heb er nou al heel veel zin in.

Dit was mijn week op het fjordenpaard.

Jessica


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul dit in tegen spam *