Silke mei 2012

Ponykamp 2012 meivakantie.   Silke.

De mei was mijn tweede keer op ponykamp,
Zaterdag:
Toen ik wakker werd dacht ik meteen ‘’Yes, vandaag ponykamp!’’ Ik ging naar Larissa toe waar ik samen mee op ponykamp ging. We moesten ongeveer anderhalf uur/2 uur in de auto zitten, we waren er al vroeg en hadden dus genoeg keuze voor de bedden. We gingen betalen en toen wachtten op vriendinnen die we al kenden van hyves. Toen iedereen er was gingen we lekkere pannekoeken eten en daarna indelen! Ik kwam op Quatro en Larissa op Mandy vriendinnen van hyves kwamen op Fifa,Tjikken,Dropje en Simone. De paarden stonden al opgezadeld aan de balk en als je was ingedeeld kon je je paardje gaan zoeken. We werden ingedeeld in groep 3. De eerste rit was niet zo heel erg leuk en vroegen we of we zondag in groep 2 mochten en dat mocht. Maar ik was super blij met die leuke Quatro! Na de rit gingen we afzadelen pyjama aandoen en na het chocomelk/thee drinken naar bed.
Zondag:
S’ochtends na het eten gingen we rijden en dat was wel een heel erg leuke rit dus we bleven in groep 2! S’middags ging de oudere kamer spelletjes te paard doen en de jongere kamer voltige doen met de fjord Ushi. Je mocht wat kunstjes doen in stap,draf of stilstaand zoals, Staan,de vlag en rondje om de wereld. Dat was ondanks ik het niet zo goed kon wel heel erg leuk! S’avonds gingen we het namenspel doen dat is een soort ‘’ ik ga op reis en ik neem mee…’’ maar dan ‘’ ik ga op ponykamp en daar zijn ook…’’ Zo kon je de namen goed leren. Tussendoor heb je tijd om iets voor jezelf te doen zoals in de speeltuin, naar de wei of naar coco! S’avonds pyjama aantrekken chocomelk/thee drinken en daarna naar bed.
Maandag:
Na het eten was het poetsochtend, de jongere kamer was aan de beurt om eerst de zadels te gaan invetten en de dekjes schoon te maken. Daarna mocht je je pony gaan halen uit de wei. Het was Koninginnedag en dus hadden veel mensen oranje spullen meegenomen. Eerst goed gepoetst en de manen ontklit daarna wat vlechtjes gemaakt en een oranje boa omgedaan en een leuk oranje glimmend hoedje opgedaan. Daarna ging josé van iedereen met de pony een foto maken. Na het middag eten ging de jongere kamer spelletjes op de pony doen en de oudere kamer voltige doen, de spelletjes waren heel erg leuk maar het was wel super warm die dag! S’avonds gingen we lekker rijden door het springbos en door het meer!
Dinsdag:
We gingen met de huifkar naar roden dat was ongeveer drie kwartier, de grote huifkar werd door ushi en rapido getrokken en de kleine kar door een nieuwe fjord. In roden kon je inkopen doen in snoep en lekker een ijsje/patatje halen! Om half 5 moesten we weer bij de huifkar zijn en gingen we s’avonds een leuke rit maken met de buitenritten kan je door het sprookjes bos gaan(bos met smalle paadjes en heuveltjes en keultjes) dat was een heel erg leuk bos of over sommige zandpaden keihard in rengalop gaan! We hebben dan ook nog het meer en het springbos!
Woensdag:
Vandaag was de dagtocht en om ongeveer 10 uur vertrokken we, we gingen met z’n allen richting Norg. Toen we daar bijna waren gingen we in groepjes galloperen! Er was zeg maar een lang zandpad en aan het einde van dat pad stond een leidster waar je dus moest stoppen, als je rustig wilde galloperen moest je met de leiding mee aan het begin. Ik ging samen met Larissa, Rebecca en Fabienne (vriendinnen van hyves). We moesten eerste en klein weggetje oversteken en de paarden waren best wel onrustig omdat ze wisten wat we gingen doen. Toen ze er alle 4 over heen waren rengallopeerden ze weg! Toen we in Norg aankwamen moest je je pony vastzetten en kon je een patatje kopen. De terug weg ga je stappen en draven, omdat ze al heel hard gewerkt hadden vooral de paarden die ook nog met henk mee zijn geweest. Na het rijden mocht je je paardje ook nog even afsponsen omdat ze gezweet hadden en daarna in de wei zetten. S’avonds kreeg je veel tijd voor jezelf, dat was wel fijn! Na de chocomelk gingen we weer slapen.

Donderdag:
Na het ontbijt moest je je zwemspullen pakken en gingen we met de huifkar naar het zwembad, het was ongeveer even ver als naar Roden. Het was een groot zwembad met 2 binnenbaden waar een van naar buiten leidde en nog een groot buitenzwembad buiten was het nog wel super koud! Binnen was ook nog een ‘’ wild waterbaan’’ .  S’avonds gingen we weer rijden en we hadden Jet al leiding toen. We gingen 3 keer door het springbos in harde galop! Dat was echt superleuk! Na het rijden meteen pyjama aandoen en na het drinken weer slapen.
Vrijdag:
Na het ontbijt gingen we meteen rijden, ik had corvee en moest dus opschieten! Het was wel een heel erg leuke rit maar wel jammer dat het al de laatste was want ik ging zaterdags niet meer huren. S’middags moest je je spullen bij elkaar zoeken en had je tijd iets te verzinnen voor de bonte avond. S’avonds ging je patat eten in groepjes! En om half 9 begon de bonte avond en eindigde ongeveer om 11 uur.  Er waren allerlei leuke dingen bedacht! Je kon daarna nog naar het spookverhaal in de grote kamer en rond half 12 slapen.
Zaterdag:
Het ponykamp was al bijna afgelopen en na het eten moest je spullen pakken en beneden op de eettafels neerzetten. Onder het ontbijt kreeg je een klusje toegewezen dat kan bijvoorbeeld zijn: vegen binnen of buiten, borstels schoonmaken en de vensterbanken schoonmaken. Na je klusje moest je je afmelden bij de leidster die je dat klusje had toegewezen en die ging kijken of je het goed genoeg had gedaan. Toen mocht je je mobiel pakken en de groepsfoto hadden we door de weeks al gedaan toen het mooi weer was. Er waren nog gevonden voorwerpen en toen kwamen de ouders om je op te halen en was de week alweer voorbij!
De week ging heel erg snel maar was echt super leuk! Bedankt,


Reacties

Silke mei 2012 — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul dit in tegen spam *