Stella week 5

Ponykamp week 5 2012:

Zaterdag:

Zaterdag zijn we aangekomen, net zoals vorig jaar liepen we de trap op. Daar stond Yulia al te wachten. Ze had de bedden bezet gehouden zodat we met zijn allen konden slapen. Daarna gingen we inchecken. Toen hebben we een trui gekocht en zijn we wezen kijken wanneer wij corvee hadden. Toen kwam Naomi, en was ons groepje compleet. We gingen de bedden opmaken en daarna de speeltuin in. Toen gingen we eten, pannenkoeken. Tijdens het eten heeft Jose de regels uitgelegd. Na het eten werden de paarden verdeeld. Iedereen moest in een lange rij gaan staan. Eerst vroegen ze wie er op een lief paard wou. Dus een die niet bokt of steigert. Toen werden de lieve paarden verdeeld. Ester kreeg Indra, Esmei kreeg Zoë en Bette Dapper. Daarna vroegen ze wie er goed kon rijden, die dus tegen een stootje kunnen. Toen werden de moeilijkere paarden verdeeld. Daarna vroegen ze wie er op een IJslander wou. Naomi, Yulia en ik gingen naar voren en een heleboel anderen. Het waren er zo veel dat er 1 persoon meer was dan dat er IJslander waren. Ik reed dus op Shaila, Naomi op Muis en Yulia was dus degene die geen IJslander kreeg, zij kreeg Fifa. Ik weet niet meer wat er daarna gevraagd is. Toen iedereen zijn paard had gingen we ze ophalen uit de wei. Daarna opzadelen. Toen werden de groepen verdeeld. We hadden eigenlijk geen groep 3 maar 2 groep 2’s . Onze groep werd groep 3 genoemd. De eerste rit was echt gelijk al super. Shaila is zo eigenwijs, en ook nog eens snel, precies wat ik wou. Na het rijden gingen we onze pyjama aan doen en chocomelk drinken.

Zondag:

Zondag hebben we ook een leuke rit gereden. We gingen van alles doen, zoals springen, door het meer en in rengalop. Toen we terug kwamen en we de pony’s hadden afgezadeld begon het te regenen, wij waren op tijd binnen, maar anderen niet. Yulia had die ochtend gewisseld en zat nu op Alma, die vond ze wel leuk alleen te lief. Toen iedereen er was gingen we lunchen. Na de lunch mocht je naar het Ronostrand. Hier hadden wij niet zo veel zin in en we bleven dus op het Fjordenpaard en gingen helpen met pony’s op en af zadelen. Dat was erg leuk en gezellig. We zijn ook nog het weiland in gegaan. Lekker met je vriendinnen tussen alle paarden, ook hebben we veel foto’s gemaakt. Na het eten gingen we het namenspel doen. Dat ging zo: Je zegt ik ben op ponykamp en daar zijn ook, en dan noem je degene die voor je zitten en dan je eigen naam en dan de naam van de gene naast je. Zo leerde je de namen goed kennen. Daarna was het chocomelk en slapen.

Maandag

Maandag hadden we de poetsochtend. Nou ja dat was de bedoeling. Omdat het ging regenen gingen we alleen zadels invetten in de koeienschuur, want de pony’s werden anders niet mooi. En in plaats van het Ronostrand gingen we naar het dorp. Daar zijn we bij de Jumbo, Bruna, Etos, Wibra, de snackbar en een winkel waarvan ik de naam niet weet. ’s Avonds na het eten hadden we een erg leuk rit, we gingen weer in rengalop alleen was het heel modderig, dus als we klaar waren zaten we helemaal onder de modder echt grappig om te zien. Ook gingen we nog springen. Deze keer waren wij degene die het niet droog hielden. Na de rit moesten we ons omkleden en gingen we chocomelk drinken.

Dinsdag:

Dinsdags gingen we ’s ochtends rijden. Tijdens het galopperen ging Shaila ineens van de ene kant van het pad naar de andere, daardoor hing ik er half naast, en daarna ging ze langs de bosjes zodat ik er bijna af viel. Dat was gelukkig niet gebeurd. Daarna gingen we naar de heuvel met de sprong, daar waren er twee afgevallen, want ze bleven achter een tak hangen. Dat waren Yulia en Zoey. Yulia reed nu op Tjikken, die vond ze echt superleuk. Aan het eind gingen we door het meer, toen werden er foto’s van ons gemaakt. Na de lunch gingen we poetsen, eerst mocht de oudere kant en mocht de jongere kant iets voor zichzelf doen en toen mocht de oudere kant iets voor zichzelf doen en de jongere kant poetsen. Ik had bij Shaila een gewone hengstenvlecht gemaakt en een omgekeerde(van de schoft naar haar oren.) en een schattig vlechtje voor. Door die ene hengstenvlecht zag ze er echt supergrappig uit. Er werden ook nog foto’s van ons gemaakt samen met de pony’s. Naomi en Yulia gingen misschien ruilen, omdat Muis aan de balk iedere keer heel druk deed en Naomi dat niet zo leuk meer vond. Na het poetsen hebben we spelletjes gedaan, dat was best wel grappig. Het was moor weer.

Woensdag:

Woensdag was de dagtocht, het was erg mooi weer en Iris zou meegaan op de fiets om het te filmen. We gingen met zijn allen in galop en daarna splitsen. Wij bleven bij de rustige groep, toen we bij en galoppad waren ging Shaila echt superhard. Na de leiding liep ze tweede, achter Karin, die had ze op het eind bijna ingehaald. Echt grappig hoe zo’n kleine IJslander zo hard kan. Daarna zijn we door een greppel heen gereden. Toen kwamen we bij het groepjes pad. Daar ben ik eraf gevallen. Ik was mijn beugels kwijtgeraakt en Shaila ging het zelfde doen als dinsdag. Springen van de ene kant van het pad naar de andere, maar ik was al een beugel kwijt dus boem daar lag ik. Toen ik weer stond zag ik Ester van Indra vallen. Toen zijn we maar doorgelopen naar Iris en daar blijven wachten tot iedereen voorbij was. Ik had alleen een beetje hoofdpijn, maar Ester had last van haar oog en hand. Daarna gingen we naar de snackbar. Na het eten reden we weer verder, toen we wouden vertrekken kwam er een karretje langs met twee shetlanders ervoor, er sloegen een paar paarden op hol en daardoor ook de rest. Op de terug weg kreeg ik een bloedneus. Gelukkig had ik zakdoekje in mijn paardrijbroek zitten. Toen gaf Shaila in eens een bok omdat er een paard te dicht achter haar reed. En toen we in draf gingen ging Shaila ineens een paar pasjes in galop. Ik voelde me een beetje rodeoruiter. De dagtocht is zeker geslaagd, ondanks dat ik eraf ben gevallen. Omdat het zo warm was gingen we nog naar het Ronostrand. Toen zijn wij naar de overkant en weer terug gezwommen. Na het eten zijn we nog naar de veulen wei geweest. Dat was super leuk tussen al die veulens lopen. Maar ’s avonds hadden best veel heimwee of ze voelden zich niet lekker, zo ook Naomi. Toen zijn Yulia en ik net zo lang opgebleven tot Naomi sliep.

Donderdag:

Donderdag zijn we na het ontbijt met de huifkar naar het zwembad gegaan. Daar zijn we wezen zwemmen(best wel logisch). Ik was een beetje misselijk en daardoor chagrijnig. Maar later ging het wel weer. We zijn vooral van de glijbaan geweest of we zaten in het bubbelbad. Ook hebben we daar lekker patat gekocht. Iedereen moest douchen, en dat deden we nogal lang. Daarna gingen we ons omkleden en wachten op de rest. Daarna gingen we met de huifkar weer terug. Het was erg mooi weer. Na het eten zijn we wezen rijden, Shaila was een beetje moe. Voordat we gingen rijden moesten we afscheid nemen van Naomi. Ze had zoveel heimwee gekregen dat ze naar huis ging. Dus we hadden uitgebreid afscheid genomen. Nu ging Zoey bij ons liggen, dat was ook wel gezellig.

Vrijdag:

Vrijdag de laatste hele dag. Erg jammer natuurlijk. Ik heb overal veel foto’s van gemaakt. Tijdens het opzadelen deed Shaila nogal raar, waarschijnlijk had ze last van haar rug. Gelukkig mocht ik mijn laatste rit toch nog op haar rijden. En ook met de laatste rit had ze een mooie actie: omdat ze niet door de modder wou ging ze dwars door de bosjes heen :D. Ook liep ze een weiland in, en ze wou er ergens anders uit, maar daar hing een touwtje ;D. Ester is er afgevallen, eigenlijk viel Indra zelf en daardoor Ester. Het was een leuke laatste rit. ’s Middags hebben we voor de bonte avond geoefend en zijn we het weiland in gegaan om foto’s te maken. Lizzy, Ester en ik gingen kunstjes doen voor de bonte avond. Bette, Yulia, Ester, Esmei, Lizzy en ik gingen oer-Hollandse dansjes doen, het was nogal falend. Na de bonte avond was er een kampvuur waar je een broodje op kon bakken. Daarna kon je nog naar een spookverhaal luisteren. Maar wij gingen naar Susanne’s versie van repelsteeltje luisteren, echt geniaal. Je mocht zolang opblijven als je wou, maar je moest wel zachtjes doen voor de gene die wel wilden slapen.

Zaterdag:

Helaas was zaterdag de laatste dag. Ik werd wakker van de corvee bel en ja hoor ik had corvee. Ik was mijn stem kwijt, nog nooit gehad. Na het dekken was hij weer terug. Tijdens het eten werden de klusjes verdeeld, corvee was mijn klusje. Na het eten moesten we eerst onze spullen inpakken en opruimen en daarna je klusje doen. Als je klaar was mocht je je mobieltje en je portemonnee pakken. We gingen met onze vriendinnen de speeltuin in, daar voor de laatste keer met elkaar ‘spelen’ en nummers uitwisselen. Om half elf werden de gevonden voorwerpen gedaan. Naomi had nog wat spullen laten liggen. Om elf uur waren mijn ouders er, toen zijn we de wei ingegaan en heb ik uitgebreid afscheid genomen van mijn schatje Shaila. Toen moest ik echt weg, ik had een super week gehad!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul dit in tegen spam *