Rocky

rocky

Naam: Rocky
Ras/Kleur: Zwart
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: Redelijk beginnend
Uiterlijk: kolletje
Bijzonderheden: –

In het voorjaar van 2006 beviel Imani (zwart bont, verkocht) van een klein zwart veulentje met een kolletje: Rocky. De vader is, de kruising tussen een IJslander en een Fries, Kirian. Rocky was als veulentje echt een schatje: klein en wollig en ze verstopte zich steeds achter haar moeder en dan gluurde ze achter de kont van Imani langs om te kijken wat je ging doen.

Toen Rocky 3 jaar oud was, was ze erg lastig maar wel heel erg mooi. Henk besloot daarom dat hij haar wel wilde verkopen dus José maakte foto’s om haar op marktplaats te zetten. Rocky werd echter niet verkocht en het jaar erna was ze helemaal veranderd. Zo druk en bang als ze het jaar ervoor was zo rustig en lief was ze een jaar later in 2010. Henk besloot daarom dat ze wel een keertje mee kon met het ponykamp. Ze deed het hartstikke braaf! Sterker nog: in de zomer van 2010 werd ze beleerd en gelijk datzelfde jaar kon ze mee in groep 3 met kinderen die nog niet zo veel ervaring hadden betreft paardrijden.
Ook liep Rocky in de herfst van 2010 mee en ook toen deed ze het weer erg goed.

In het voorjaar van 2011 ging Rocky voor het eerst weer mee een paar weken voor de meivakantie. Ze ging met een grote groep met de verhuur mee. Onderweg heeft Rocky voor het eerst heel hoog gebokt. De ruiter bleef er gelukkig wel op zitten, maar ze had het wel eventjes wat moeilijk.
In de meivakantie werd Rocky voor de zekerheid ingedeeld bij de lastigere paarden. Tijdens de eerste rit gaf ze een kleine bok, maar de rest van de week was ze erg braaf. Rocky’s ruiter was helemaal verliefd op haar. Achteraf gezien had ze gewoon heel veel energie over van de 6 maanden winterrust, die zomer was ze namelijk weer heel braaf.

Na de meivakantie heeft Rocky ook mee gedaan met westernweekenden. Ook hier waren haar ruiters ontzettend blij met haar en was ze erg braaf.

Met ponykamp rijdt Rocky meestal met groep 2 mee omdat ze braaf is maar wel groot. Bijna niemand wil ruilen als zij/hij is ingedeeld op Rocky. Het is een hele mooie pony, niet te klein of te groot, ze zit lekker, is best vlot en ondanks dat ze erg braaf is, vind niemand haar een saaie pony met rijden. Ze is altijd erg goed te pakken in de wei en loopt braaf met je mee. Ook kan Rocky voorop tijdens de buitenritten. Ze loopt vaak met de verhuur mee en is heel veelzijdig inzetbaar. Mensen die niet goed kunnen rijden kunnen op haar met een ander paard dat voorop kan lopen, maar ook ervaren ruiters hebben een leuk paard aan haar.
Uiteindelijk geluk dat ze dus niet verkocht is, nu wil Henk haar eigenlijk niet meer kwijt!

Reacties zijn gesloten.