Rowena

Naam: Rowena Ras/Kleur: Vos Geslacht: Merrie Benodigde rijniveau: **** Uiterlijk: - Bijzonderheden: Nog weinig bereden.

Naam: Rowena
Ras/Kleur: Halve Andalusiër / Vos
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: gemiddeld
Uiterlijk: kolletje
Bijzonderheden: –

Rowena kwam in 2009 ter wereld als veulen van de merrie Krista en een prachtige blauwschimmel dekhengst die uit Andalusië kwam. Krista was een vosbonte IJslanderkkruising. Qua karakter leek ze wel wat op Jolito: erg vlot en lief in de omgang.

Rowena is beleerd toen ze 3 jaar oud was. Op zich deed ze het best goed, maar ze was ontzettend bang voor alles. Ze vond mensen maar spannend en vooral alles wat ze deden was spannend. Henk heeft oprecht gedacht dat ze nooit een goed gebruikspaard zou worden. Gelukkig was Karin er de zomer en heeft zij met veel geduld heel wat uren met Rowena geoefend. Door het vele contact met mensen en het oefenen, kreeg Rowena steeds meer vertrouwen in mensen en werd ze veel minder bang.

De jaren daarna heeft Rowena steeds mee gelopen met de ruiterkampen en dit ging goed. Ze werd eigenlijk altijd ingedeeld bij de lastige paarden, maar deed nooit iets verkeerd. Mensen vinden haar lekker zitten, al lijkt het soms alsof ze toch in een IJslandergang loopt wat ietwat apart zit. Ze heeft in ieder geval vrij vlakke gangen wat inhoud dat je niet zo hobbelt als je op haar rijd. Rowena heeft ook al meegelopen met meerdere ruiterweekenden. En sinds 2016 loopt ze ook af en toe met de verhuur mee met mensen (voornamelijk kinderen van het ruiterkamp) die goed kunnen rijden. Rowena is lekker vlot, kan prima springen en is ook een heel mooi paardje om te zien. In de wei laat ze zich altijd netjes pakken, meelopen is echter een ander verhaal. Ze blijft namelijk vrijwel altijd stokstijf staan als je haar mee wilt nemen uit de wei. Het makkelijkst is dan haar aan een lang touw te doen en even schuin achter haar te staan met je handen omhoog. Dan gaat ze wel lopen en meestal loopt ze daarna wel netjes met je mee. Met de ruiterkampen rijdt ze meestal in groep 2 mee.

Reacties zijn gesloten.