Two-face

Twoface

Naam: Twoface
Ras/Kleur: Bonte fries
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: gemiddeld
Uiterlijk: De ene kant van haar gezicht is wit en de andere is bont.
Bijzonderheden: –

Twoface werd geboren in 2006 als dochter van de Friese merrie Sietske. En al na een paar dagen kreeg Twoface zijn naam, bedacht door Henk. Hij vond het veulen zo apart. Hij kwam thuis en vertelde dat Sietske een zwart bont veulen had gekregen die 2 verschillende gezichten had. Aan de ene kant een wit gezicht en aan de andere kant een zwart gezicht met een bles. Hij wou het veulen TwoFace noemen, wat betekend “Tweegezicht”.

Toen de bonte Fries Twoface op 3-jarige leeftijd beleerd zou worden had José zich op het ergste voorbereid. Ze had verwacht dat TF lastig zou zijn onder het zadel, maar alles viel mee. Aan de balk was ze nog wat angstig maar in de groep ging het allemaal prima. Ze was natuurlijk gewend aan de groep en liep daarom rustig mee met de rest, alsof ze allang beleerd was.

Het eerste jaar dat TF meeliep met de ponykampen was ze nog wel aardig onzeker. Ze durfde niet voorop en ook niet helemaal achteraan in de groep te lopen. En ook was ze soms nog een beetje bang voor mensen en die rare dingen die ze op zich kreeg.

Het tweede jaar in gebruik was ze al heel erg verandert. Ze was veel zekerder en vond alles een stuk minder eng.
Twoface had in de eerste twee jaar dat ze beleerd was al twee maal verkocht kunnen worden, maar dit wilde Henk niet. Hij vind TF een heel apart paard om te zien en vind haar een sterk en eerlijk paard.

Two-face rijdt altijd met groep 1 of 2 mee, dit voornamelijk omdat ze zo groot is en er dus vaak wat oudere, lange kinderen op haar rijden. De meeste ruiters die haar toebedeelt krijgen zijn erg blij met haar en willen niet meer ruilen. Ze houdt de groep goed bij, is erg lief maar zeker niet saai. Friezen zijn van naturen geen goede springpaarden, maar voor een halve Fries komt Two-face goed over de hindernissen heen. Wel zal ze over hele lage sprongen eerder heen draven da dat ze er overheen springt. Ook loopt ze af en toe met de verhuur mee met ruiters die ervaring hebben, ze kan ook voorop maar dan moet je wel heel streng voor haar zijn anders blijft ze eigenwijs stilstaan.

Reacties zijn gesloten.