Paarden huren

Bij het fjordenpaard is het mogelijk om paarden te huren en daarmee zelf, dus zonder begeleiding, een buitenrit te maken door het bos rond het bedrijf.

Het is bij het fjordenpaard verplicht om een cap te dragen. Deze kun je ook huren als je gaat rijden voor €1,- per stuk.

Als je paarden gaat huren bij het Fjordenpaard, is het de bedoeling dat je voldoende ervaring hebt met paardrijden anders is het natuurlijk niet veilig. Kinderen moeten minimaal 10 jaar oud zijn en jonge kinderen mogen niet zonder begeleiding van een volwassenen paarden huren.

Voordat je komt om te rijden, moet je wel even een afspraak maken. Zo weet je zeker dat het kan op de geplande datum en tijd kan en kan er eventueel rekening gehouden worden met wat voor paard jullie graag mee willen (bv. een mak paard of een fjord). Buiten de vakanties en feestdagen om kun je alleen in de weekenden paarden huren. Je kunt telefonisch afspreken: 0592-656421 of ruim van te voren via de mail: rcfjordenpaard@hotmail.com.

buitenrit

Ben je 17 jaar of jonger? Dan is het soms ook mogelijk om met een rit van het ponykamp mee te rijden, dan heb je wel kans dat je door het meer gaat en over de zandvlakte. Je moet dit echter wel overleggen met iemand bij het Fjordenpaard om te kijken wanneer je mee kan en of er een leuk paard voor je is om op mee te rijden.

Er zijn een paar regeltjes betreft het paarden huren:

  • Een dier is geen machine. Zorg er dus voor dat je voldoende stapt tijdens de buitenrit.
  • Tijdens de buitenrit is het verboden over een van de zandvlaktes te gaan! (Het mag van omwonenden enkel met de ponykampgroepen en verder niet)
  • Tijdens de buitenrit mag je niet door het grote meer gaan met de paarden. Vaak is het hier te koud voor en het is gevaarlijk dit te doen zonder begeleiding. Uiteraard mag je wel door ondiepe plassen rijden als het warm weer is. Is het erg warm weer en wil je door het meer, vraag dit dan aan diegene die je de paarden verhuurd.
  • Bij het maken van een buitenrit moet je een voldoende rijervaring hebben. En houd altijd het niveau aan van diegene die het minst goed kan rijden.
  • Je moet minimaal 10 jaar oud zijn om op buitenrit te gaan. Als je jonger bent moet er iemand mee lopen die het paard vasthoud.
  • Zorg dat je minimaal de eerst 5 en laatste 10 minuten stapt met de paarden, zodat hun spieren warm worden en aan het eind moeten ze ook weer kunnen afkoelen dus ook dan moet je minimaal de laatste 10 minuten stappen.
  • Tot slot: Denk erom dat een paard een dier is en dus onvoorspelbaar kan zijn.

Prijzen paardrijden:

.1 uur .15 euro
.1,5 uur .20 euro
.2 uur .25 euro
.3 uur .35 euro

bij het water