Wist je dat…?

– Er ondertussen alweer 7 weken (of 8 met de meivakantie erbij gerekend) ponykamp voorbij zijn gevlogen?

– Vele bekende paarden alweer weken aan het werk zijn maar ook  er weer een aantal nieuwe paarden bij gekomen zijn om het paardenteam te versterken? Vele van deze nieuwe paarden staan al met hun foto op de “paardeninfo” pagina. Binnenkort zullen ze ook een plekje in het fotoboek krijgen op deze site (dus heb je nog mooie foto’s? Stuur ze dan naar cocokop@hotmail.com).

– Er met ponykamp altijd 4 verschillende “taken” zijn? Er is een leiding grote keuken, deze is verantwoordelijk voor al het eten, het schoonhouden van de keuken, de corvee en deze moet de planning voor het ponykamp in de gaten houden. Verder is de leiding kleine keuken verantwoordelijk voor de corvee in haar keuken en helpt mee met eten maken en schoonmaken. Er is ook een leiding buiten, deze is verantwoordelijk voor de paarden- en huifkarverhuur en de stallen en het erf. En tot slot is er leiding divers, deze leiding helpt met de verhuur als het erg druk is maar springt ook bij in de keuken bij bijvoorbeeld de stamppot andijvie (omdat je hierbij erg snel moet werken en veel dingen tegelijk moet doen) en leiding divers is ook verantwoordelijk voor de kleine dingen zoals de was en ze zorgt ervoor dat de vloer boven en beneden schoon blijft.

– er vaak vaste leidingen zijn die altijd buiten of grote keuken doen? Zo doen Jorijn, Celyna, Linda en Jessica altijd graag grote keuken en doen Nina, Jenny, Fee en Jet bijna altijd buiten.

– als een leiding voor het eerst komt ze meestal als “taak” kleine keuken krijgt toegewezen? Dit omdat je bij kleine keuken hele duidelijk taken hebt en bijna alles samen doet met de ervaren persoon in de grote keuken.

– Lucy dit jaar in het diepe werd gegooid? Ze was voor het eerst leiding en kreeg gelijk buiten als “taak” (en vorig jaar was het Demi die ook voor het eerst was en ook gelijk buiten deed).

– Komende week (week 8 ) Vivianne voor het eerst leiding is en al gelijk grote keuken gaat doen?

– Henk tegenwoordig niet alleen Ushi en Rapido voor de wagen heeft, maar ook wel eens Wodan en Rapido? Wodan is een nieuwe Fjordenruin waar verder niet op gereden wordt.

– aan het begin van de zomer Rimano leidingpaard voor groep 1 was maar daarna Puck, Plu en zelfs Only is gebruikt als leidingpaard in deze groep?

– Only ook veel met groep 2 mee is geweest en iedere week door Henk en José wordt bereden met de dagtocht? Ze vinden Only allebei een heel fijn paard. “Ze zit lekker en luisterd goed”. José kon Only afgelopen week zelfs omdraaien en stilzetten toen de groep schrok van een man in het bos tijdens de terugweg van de dagtocht. Only eindigde halverwege in de groep maar ze bleef heel erg netjes staan terwijl de helft van de groep haar voorbij galoppeerde en draafde.

– Andere leidingpaarden onder andere Quatro, Snippie, Neslia, Toska, Jolito en Duke waren?

– Rivella nog niet mee heeft gereden dit jaar en dit waarschijnlijk heel het jaar niet hoeft vanwege haar leeftijd en veulen?

– Ferijda al 28 jaar oud is en nog steeds voor de huifkar staat? Haar uurtjes worden natuurlijk wel beperkt, maar het rondje stappen voor de kar kan ze nog prima aan.


Reacties

Wist je dat…? — 1 reactie

 1. Haha! Die van Only tijdens de dagtocht, dat weet ik wel.
  Ik had m’n teugels iets losser en schrok zelf ook van de zaag.
  Dus toen was ik mn teugels kwijt, en had alleen een stukje teugels en Finn’s manen vast.
  Gelukkig ging het wel goed. 🙂
  Ik kom trouwens net terug, en zag voordat ik de afscheidsrit ging doen inderdaad Ferijda nog weggaan voor de kar 🙂
  Wij hebben Quatro Tiamo Snippie Only en Marije vooral gehad 🙂
  Haha ja inderdaad, Lucy deed alle verhuurdingen deze week!
  Ik vond het ook al raar dat Rivella niet meeging, want ik hoorde dat die heel vaak mee gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul dit in tegen spam *