2014 Olivia

Alles begon al bij het inschrijven. Maanden van te voren is iedereen al enorm druk bezig om weer op tijd te zijn met het inschrijven. Opgelucht adem halen als alles oké is en dan aftellen. Wij begonnen met z’n alle al dagen van te voren te praten in een Whatsapp groep.

ZATERDAG 05’07’14:

Vandaag was het dan eindelijk de dag waar ik zo’n 200 dagen van te voren op gewacht had. Al mijn spullen waren al een paar dagen van te voren ingepakt en ik stond al rond 9 uur naast mijn bed omdat ik niet meer verder kon slapen. Rond 11 uur zat ik dan ook al helemaal klaar om te vertrekken, maar ouders kenende moeten dan nog een hele hoop doen waardoor de planning van half 12 vertrekken erg uitliep. Om half 1 zaten we dan eindelijk in de auto. Na 1,5 uur rijden kwamen we eindelijk op de leukste plek op aarde aan. Spullen pakken en gelijk alle vriendinnen waar je het afgelopen jaar ook mee was in de armen springen. Aanmelden en naar boven om een bed te bemachtigen. Bijpraten met iedereen en wachten op de pannenkoeken. Tussen 5 en half 6 gingen we eten. Ik had erg veel honger dus at dan ook een hoop :)! Na het eten ging José uitleg geven en had de 1e groep al gelijk corvee. Ik ging mezelf omkleden om te gaan rijden in de avond. Nadat de corvee klaar was ging de bel om paarden te verdelen. Dit is altijd erg spannend. Er worden vragen gesteld zoals, wie wilt er op een lief paard? Wie wilt er een lieve Ijslander/Fjord? Wie wilt een druk paard? Ik bleef helemaal staan tot het einde met redelijk veel andere. Er werd gevraagd wie er op een Ijslander wou en ik ging met Maren ( vriendin van vorige jaar week 2 ) naar voren. Er werd tegen Maren gezegd dat ze op Roos mocht. Nadat Maren een paard aangewezen kreeg ging José kijken op wie ik kon. Ik mocht op Jolito. Mijn andere vriendinnen: Anne ( had een operatie aan haar been gehad dus kon niet zo heel veel rijden en kreeg een lief paard) zat op Kyra, ylse op Plu, Birte op Fiona, luna op Daisy, Marlijn op River, Benice op Yente, Janne op Molly, Esmee op Ster, Sammie op Muis, Sanne op Tinka, Teri op Jelle, Vera op Fancy en Isa op Noa.
Omdat groep 1 erg vol zat werden ik Maren en Birte naar groep 2 gedaan. Het was een rustige rit. Iedereen kon zijn paard hierdoor beter leren kennen.
Na het rijden gingen we pyjama aan doen. De bel ging wat aan kondigde dat we Chocolade melk en thee gingen drinken met een lekker koekje erbij. Na de Choco en thee gingen we tandenpoetsen en nog even met z’n alle op de middelste stapelbedden bijkletsen over de dag. Nadat de leiding kwam moest iedereen naar zijn eigen bed en ik en Birte vielen al snel in slaap.

ZONDAG 06’07’14

Vandaag gingen we in de ochtend rijden. Ik en Maren hadden gister avond gevraagd of we echt niet naar groep 1 konden aangezien onze vriendinnen bijna allemaal in 1 zaten. Doordat 3 mensen naar groep 2 gingen konden wij naar groep 1. We gingen paarden halen en opzadelen om dag 2 te gaan rijden. Het was een erg leuke rit met veel afwisseling. Doordat een meisje de nek van Karin ( het paard ) in het springbos tegen haar neus 2x kreeg werd er aan mij gevraagd of ik vandaag met haar wou ruilen dus reed ik de helft van de rit vandaag op de Fries Karin. Erg lief paard vond ik. Na het rijden gingen we paarden afzadelen, afsponzen en middag eten. Wij hadden die Middag corvee dus gingen we aan de slag. Na het eten had je de keuze om mee te gaan naar het Ronostrand. Heerlijk zwemmen ( wat is dat water daar toch heerlijk ) wat eten, en weer zwemmen. Rond half 5 gingen we weer terug en gingen we Boontjes met aardappels en een worstje eten. Ik ben zelf vegetarisch dus kreeg ik een kaassouflé. Na het eten gingen we het namen spel doen, de meeste kinderen kende ik al maar er waren ook een hoop namen dat ik dacht, hoe ga ik dat ooit onthouden. Na het namen spel gingen we ons omkleden en weer lekker chocolade melk of een kop thee drinken. Toen iedereen alles op had gingen we tanden poetsen nog even kletsen op het stapelbed en ondertussen luisteren naar de voetbal wedstrijd. De deur stond vannacht open waardoor het erg koud was.

MAANDAG 07’07’14

Vandaag gingen we in de avond rijden dus we hadden de hele dag over voor andere dingen. In de ochtend hadden we poetsochtend. De grote kamer mocht eerst de paarden halen en daarna de zadels en hoofdstellen invetten. Ik had Jolito helemaal school gepoetst en. gevlochten. Nadat ik hiermee klaar was had ik met stoep krijt allemaal stippen op Jolito gezet wat er heel vrolijk uitzag. Ook had ik zijn haar roze gemaakt aan de onder kant.

In de middag gingen we eerst wat eten en daarna had je weer de keuze om mee te gaan naar het Ronostrand. Ik en Luna waren weer fanatiek aan het zwemmen waardoor we pas het water uit kwamen toen iedereen al weer terug was. Snel weer richting Fjordenpaard en daarna lekker douche. Hierdoor hadden we de spelletjes gemist. Na de spelletjes gingen we avondeten, er stond Andijvie op het menu. Na het eten gingen we omkleden om te gaan rijden. Al snel volgde de bel om de paarden te halen. Poetsen, opzadelen er weer gaan. Midden op de rit kwamen we op een stukje waar we een hand galop zouden gaan maken. Ik reed met wat andere achteraan en zag iedereen opeens weg schiet. Wat bleek dat we al gingen galopperen terwijl er nog 2 paarden in de bosjes zaten. De paarden van achter schoten weg en ik en luna werden de greppel in geduwd waardoor luna een hele kras van een tak in de rug had en een gescheurd shirt. Ik kreeg een grote tak tegen mijn hoofd en Ylse kreeg een trap tegen haar been. Yls had enorm veel last waardoor ze niet meer verder kon. Omdat Jolito voorop kan had ik gezegd samen met Teri dat wij wel met z’n 3e terug konden stappen naar het kamp. Met wat dribbel pasjes, gras eten om te wachten op de andere en weer dribbel pasjes stond José ons al op te wachten. Teri en ik besloten samen met leiding Patricia de paarden af te zadelen en weer naar de wei te brengen. We gingen daarna bij Ylse kijken. Haar been zag er erg pijnlijk uit en dat was het ook. Na een halfuurtje kwamen de andere van onze groep helemaal overstuur terug, Benice vertelt hier wat er was gebeurd vanuit haar:
We waren op het Meerpad aan het rengalloperen toen ik ineens Loulou een rare actie zag maken en het meisje wat erop zat eraf zag vallen. De groep met paarden schrok daarvan en ging nog harder galloperen en een paar pony’s sprongen de aardappel velden in. Eenmaal tot stilstand gekomen schrok de groep weer omdat de pony’s uit het veld aan kwamen gerend. Ook deze keer kwamen we weer tot stilstand. En toen gingen ze er weer vandoor… Toen we enorm hard gingen werd ik vastgepakt waardoor ik mijn beugel verloor en zo van mn paard afgleed en op de grond viel. Ik ben toen naar de groep toegerend die nu echt helemaal tot stilstand was gekomen en ben weer op mn paard gestapt, de andere meiden waren ook weer op hun paarden gegaan. Iedereen was erg geschrokken. We zijn heel rustig naar huis gestapt.
Nadat iedereen wat kalmer was gingen we pyjama aan doen, wat drinken, tandenpoetsen en slapen.

DINSDAG 08’07’14

Vandaag zouden we naar het dorpje Roden gaan. Eerst gingen we in de ochtend een rit maken wat erg leuk was. We hadden Patricia mee. Iedereen was erg geschokt van gister en Patricia ging daarom allemaal spelletjes ondertussen doen. Het was echt de leukste rit van de hele week. Onze motto van vandaag was, WE GAAN VOOR!! Sammie had daarom beloofd als er niemand afviel, dat Patricia taart kreeg. Nou je ziet het al aankomen, taaaaaartt! In de middag gingen we met de kleine en grote huifkar naar Roden. Eerst wat eten bij de Hema, daarna eten inslaan bij de Plus, en tenslotte nog even langs bakker Bart. We waren erg laat dus moesten rennen naar de huifkar. Slappelach en rennen gaat niet zo goed dus dan maar snel wandelen met al dat eten. Vandaag aten we Spinazie. Na het eten hadden wij avond corvee. Erg vies om al die Spinazie af te moeten wassen. Ook hadden we die avond voltige wat erg grappig was. Daarna pyjama weer aan, wat drinken als elke avond, tanden poetsen, praten en slapen.

WOENSDAG 09’07’14

Woensdag is de dag van de dagtocht. Met alle 52 kinderen + leidingen + henk naar Norg. 2 uur lang heen met de henkcross en groepjes galop. Er waren 2 kinderen afgevallen tijdens de henkcross maar gelukkig niets aan de hand. In norg aten we een frietje en gingen we stappend en dravend terug. Tijdens deze tocht ging Iris met een vriendin filmen voor de DvD. Na de dagtocht hadden we heerlijk wat vrije tijd. Na een tijd gingen we eten. Vandaag aten we Pasta. Ik vond dit echt veelste lekker en genoot er echt van.
Na het eten kregen we zoals elke avond ( dat staat nog niet erin maar dat is elke avond zo ) onze telefoon om even te bellen, whatsappen of wat anders. Na ons telefoon momentje gingen we weer pyjama aan doen. Lekker een warme kop choco of thee naar binnen werken en daarna onze tanden poetsen. Vandaag was er weer een WK wedstrijd dus gingen we weer met z’n alle luisteren. Halverwege de 2e helft was ik uiteindelijk in slaap gevallen door de erg leuke maar vermoeiende dag.

DONDERDAG 10’07’14

Zwemmen staat er altijd op het programma voor vandaag. Met z’n alle bikini aan en spullen pakken en dan ongeveer 1/1,5 uur met de huifkar richting zwembad Het Zandkasteel. Erg lekker om weer in het water te liggen. En wat is het daar toch altijd gezellig met iedereen. Om half 4 moesten we verzamelen om weer naar huis te gaan. Lekker een lange douche nemen en dan later bedenken dat je in de avond weer gaat rijden. Toen we aankwamen gingen we eerst nog de groepsfoto maken. Voor het rijden aten we sla met ei, tomaat, aardappels en een gehaktbal / kaassouflé. Na het eten gingen we weer rijden. Het was weer een hele leuke rit. Karin en Lois reden vandaag ook weer mee op 2 jonge paardjes. Na het rijden paarden afzadelen, afsponzen en in de wei. Pyjama aan, wat drinken en weer tandenpoetsen. Daarna lekker je bed in. Ik besefte me die avond dat het allemaal zo snel ging. Morgen was alweer de laatste dag en dat vonden we allemaal zo jammer. Ik viel vandaag ook redelijk snel in slaap.

VRIJDAG 11’07’14

Ja.. De laatste dag alweer. We gingen in de ochtend rijden. Op vrijdag probeerde we om alles nog een keertje te doen:’ springbos, galop paden, greppeltjes, het meer en de rest van de andere dingen. Het meer was heerlijk afkoelend. Bijna een baby eendje geplet met z’n alle. Hij kwam niet meer boven dus wij schrikken, gelukkig zagen we na een halve minuut hem weer boven water komen. Het laatste pad terug naar een Fjordenpaard genoot ik nog even heel erg. De hele rit al in m’n hoofd dat het de laatste rit is. Jolito is echt een geweldig paard en heb echt de hele week genoten. In de middag kon je eerst mee gaan naar de veulen wei. Luna, Maren, en ik besloten om thuis te blijven omdat het weer erg warm was. We hadden een emmer gepakt en die gevuld met ijs koud water. En daar lagen we dan met onze bikini heerlijk af te koelen. Nadat iedereen terug was gingen we naar het Ronostrand. Heerlijk weer de hele middag in het water gelegen en een rondje rond het hele meer gelopen met de meiden op zoek naar leuke jongens ;)! Voordat we naar het Rono gingen was er een lijst gemaakt met groepjes voor het eten. We aten patat met een frikandel of Kaassoufflé! Om 10 over half 6 mochten wij eten. Na het eten gingen we levend Stratego doen. Dit was erg grappig en leuk om te doen met iedereen. Na de Stratego volgde takken zoeken voor het kampvuur. Ik was na 15 minuten klaar en had dan ook een tak. Eigenlijk hoefde ik er geen te zoeken aangezien we die avond spook mochten spelen bij de spooktocht, maar had het toch maar gedaan. Na de takken zoeken kwam de bonte avond. Er waren maar een stuk of 4 acts dus we waren zo klaar. Zelf nog mee gedaan met Birte, Maren en Anne aan Little Family. Zo leuk weer elk jaar. Hierna gingen we wat drinken en iedereen die geen spook was naar het Kampvuur. Wij gingen met z’n 8e ons omkleden en schminken. Ylse en Janne nog ons haar laten touperen wat er echt heel angstaanjagend uit zag. Lois en Karin hadden al de tocht uitgezet dus gingen we eerst met z’n alle een rondje lopen en plaatsen verdelen. Maren en ik mochten op de 1e plek gaan staan. Ik zou enge geluiden maken en aan een tak gaan hangen. Als de mensen dan zouden komen zou ik op ze af lopen en geluiden blijven maken. Doordat iedereen om mij was gefocust kon maren ze van achter grijpen. Ik vond het heel erg leuk om dit te doen. Na de Spooktocht gingen we ons afschminken. Mijn haar zat vol met klitten door het touperen en was heel vies dus had ik die nacht met een knot geslapen.

ZATERDAG 12’07’14

En dan besef je dat het alweer voorbij is. Om 11 uur komen de eerste ouders al kinderen ophalen. Alles ging zo ongelofelijk snel. Laatste keer ontbijten met z’n alle. Onder het ontbijt werden de klusjes uitgedeeld. Ik moest het achterste deel, bij de koeien stallen, vegen met Teri en Romy. Eerst tassen inpakken en alles beneden op het gras zetten. Hierna bezems pakken en het achterste stuk vegen. Wat een werk. Na 3 kwartier waren we klaar en gingen we gevonden voorwerpen bespreken en daarna nog even met z’n alle. Nog even de wei in om foto’s te maken en lol te hebben. Om 11 uur kwamen dus al de 1e ouders. Afscheid nemen van de meiden die nog gingen huren. Wat moeilijk is dat altijd om ze dan een hele tijd weer te moeten missen. Rond half 12 waren mijn ouders ook gearriveerd. Ik was erg blij om ze weer te zien maar kon makkelijk de hele zomer hier nog blijven. Wat een tot plaats is het toch. Heel erg genoten deze week en kan niet wachten tot volgend jaar! You will see me again :D!

Olivia witmond week 1 2014