Adoptie

Zaterdag 22 mei beviel Bibi in de nacht van een smokeyblack hengstenveulentje. Hij stond inmiddels en had goed gedronken. Bibi werd echter niet lekker en ging steeds liggen. Henk en José vertrouwde het niet en hebben de dierenarts er direct bij gehaald. Deze heeft haar goed onderzocht en haar pijnstillers gegeven maar gaf aan verder niets voor haar te kunnen doen maar zei wel dat het er niet goed uit zag. Bibi ging steeds verder achteruit en kwam die dag nog te overlijden. Mega triest voor iedereen! Helemaal nu kleine Guus zijn mama nog zo hard nodig had. José had Bibi gelukkig die dag nog wat gemolken zodat het veulen wat extra biest kon krijgen nog die dag. Daarna heeft ze direct melk opgehaald bij de dierenarts.

Guus moest iedere twee uur melk hebben, dus Henk en José hadden hier een flink klus aan (inclusief ’s nachts eruit). Er werd gezocht naar een geschikte adoptiemoeder, maar geen een merrie met veulen wilde Guus adopteren.

Na een dag nadenken is besloten om Zoë uit de wei te halen. Zij is helemaal dol op veulentjes en heeft in het verleden al wel eens veulens van moeders proberen af te pakken. Zoë was erg geïnteresseerd en lekker hem direct te accepteren. Ze deed echter wel erg lelijk tegen hem zodra hij probeerde bij haar te drinken. In de speeltuin werd Mandy als gezelschap erbij gehaald. Zoë werd echter erg boos op Mandy als ze bij haar Guus in de buurt kwam. De adoptie was succesvol! José heeft naar pillen gezocht die melkproductie opwekken en heeft deze uiteindelijk kunnen vinden en gekregen bij de gespecialiseerde paardenkliniek in Wolvega. Nu zijn we een week verder en is Guus tevreden met zijn nieuwe mama en iedere 2,5 uur de fles. Het lijkt er dan toch op dat Guus, na wat pech, geluk heeft!

Reacties zijn gesloten.