Blondy

Blondy-h

Naam: Blondy
Ras/kleur: Ijslander, Perlino (Wit)
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: Beginner
Uiterlijk: Twee maanogen

Blondy werd in 2008 geboren als dochter van de perlino IJslander Bibi. Ze was een erg schattig veulentje, was niet opdringerig maar absoluut niet bang en best wel nieuwsgierig. Het was duidelijk dat ze het karakter van haar moeder had gekregen.

In 2012 kreeg ze voor het eerst een zadel op haar rug en zoals verwacht deed het haar weinig. Wel staakte ze een paar keren tijdens haar eerste ritten. Dan bleef ze gewoon stil staan en wilde ze niet verder. Als de rest echter doorliep bezweek ze dan toch wel weer onder de druk om niet alleen achter te willen blijven. Ondanks dat ze eigenlijk geen stap verkeerd deed besloot Henk toch dat ze nog niet geschikt was om het volle seizoen mee te draaien omdat ze toch nog wat smal gebouwd en klein was. Daarom heeft hij haar die zomer bij een van de hengsten gedaan. Een jaar later kreeg ze een mooi palominobont merrie veulentje, waar ze erg goed voor zorgde. Ze was een hele makkelijke moeder: accepteerde haar veulen gelijk helemaal, maar liet haar erg vrij en ook mensen die haar veulen wilde aaien had ze geen enkel probleem mee.

In 2014 is Blondy voor het eerst het hele seizoen ingedeeld met de ruiterkampen. Ze was nog steeds zo braaf dat ze altijd werd gebruikt voor de allerjongste en minst ervarene ruiters. En in groep 4 is Blondy ook echt helemaal op haar plaats. Gezellig tussen de andere IJslanders waar ze het super goed mee kan vinden. Blondy zal zover bekend nooit een andere IJslander trappen tijdens het rijden en ook van andere paarden kan ze ontzettend veel hebben voordat ze misschien een keer haar oren in haar nek zou doen. Ook kan ze de andere pony’s in groep 4 prima bijhouden en heeft ze niet een harde voorkeur waar ze in de groep loopt. Ze heeft vlakke gangen maar loopt ook wel eens in de telgang en tölt, waardoor je heerlijk kunt doorzitten waarbij het voelt alsof je in een stoel zit.

Reacties zijn gesloten.