Bonny

bonny

Naam: Bonny
Ras/Kleur: Zwart bont
Geslacht: Vrouwelijk
Benodigd rijniveau: Redelijk beginnend
Aftekeningen: Kol en 4 witte benen
Bijzonderheden: –

Bonny is geboren in het voorjaar van 2007, bij het Fjordenpaard. Ze is een kruising met onder andere Fries bloed. Ze heeft een leuke paardenjeugd gehad: lekker in de kudde met andere moeders en veulens.

Op 3-jarige leeftijd werd ze beleerd. Dit ging goed, al was ze wel een beetje een onzeker paardje. De steun van de groep was voor haar de uitkomt: wat de rest doet, doe ik ook en waar de rest naartoe gaat, daar ga ik ook naartoe. En de beste ruiter voor haar was iemand die niet al teveel deed, maar haar wel rustig aan liet wennen aan alle hulpen.

Bonny is eigenlijk een van die paarden waar totaal geen kwaad in zit. Ze is mega sociaal naar andere paarden en ook naar alle mensen toe. Ook tijdens het rijden zal Bonny zelden willen schoppen naar een ander paard. Als je haar karakter zou moeten omschrijven zoals bij mensen zou je zeggen dat ze een vrolijke en spontane dame is die het belangrijk vindt om bij een groep te horen en die altijd wel in is voor een feestje (ritje).

Bonny heeft een keer een veulentje gehad bij het Fjordenpaard. Dit was een bruin merrietje, die helaas al snel verkocht is.

Met de ruiterkampen rijdt ze meestal mee in groep 3, maar ze is ook wel eens in groep 4 te vinden als daar iemand is die een wat vlotter paardje kan hebben en genoeg kracht heeft in haar armen. Want alhoewel Bonny er niet uit ziet als een super vlot type, toch houdt ze ervan om de pas er aardig in te houden. Je hoeft bij haar in stap dan ook nooit echt aan te sporen om haar voorwaarts te houden. Het enige is dat ze bijvoorbeeld in galop op den duur haar brandstof een beetje op heeft. Dat is de reden dat ze niet in groep 1 mee zal rijden. Tevens wordt ze ook regelmatig verhuurd. En ook is Bonny al regelmatig ingezet bij de weekendjes bij El Rancho de Verano. En we moeten bekennen dat zo’n westernzadel en -hoofdstel haar erg goed staan!

Mensen zeggen dat Bonny lekker stevig zit met rijden. Je moet van een beetje een breed paardje houden, maar als dat het geval is zal je haar zeker weten fijn vinden zitten. Verder kan ze wel af en toe wat schrikken tijdens de rit, maar met steun van een ander paardje gaat ze er nooit vandoor. Bonny staat wel bekend als een sterk paard. En hiermee bedoelen we dat ze veel gewicht kan dragen, maar ook wel sterk is in haar mond. Springen gaat haar prima af. Ze is ook wel eens met de dagtocht naar het springbos mee geweest.

Reacties zijn gesloten.