Brynja

Naam: Brynja
Ras/Kleur: IJslander/Zwart
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: beginnend
Uiterlijk: Geen aftekeningen
Bijzonderheden: –

Brynja is geboren in 2011. Haar moeder is een volle IJslander en vader is 50% IJslander en 50% Fries genaamd Kirian (verkocht). Andere veulens van Kirian zijn onder andere Bleikála, Mexx en Pepper.

Toen Brynja 3 was, in 2014, werd ze beleerd. De eerste ritten onder het zadel gingen prima. IJslanders zijn over het algemeen niet snel onder de indruk van nieuwe dingen en niet snel bang. Dit was niet anders voor de jonge Brynja.

Brynja is een leuke pony om op te rijden. Ze zit lekker, stapt vlot door en is een tikje eigenwijs waardoor je je niet verveelt met haar. In de wei laat ze zich goed pakken, alleen meelopen met je aan de hand heeft ze soms niet zo’n zin in. Verder is Brynja verzot op eten. Met snoepjes en een vers handje gras maak je haar helemaal blij. Ook tijdens het rijden stop ze het liefst iedere 5 minuten even voor een paar happen gras, maar dat laat haar ruiter natuurlijk niet toe.

Veel mensen hebben wat moeite met de donkere IJslanders bij het Fjordenpaard uit elkaar houden. Als je ze allemaal op een rijtje zou zetten dan zou je echter zien dat Brynja een van de meest donkere is. Zij is echt zwart en een aantal andere zijn meer heel donker grijs met een vleugje bruin. En daarnaast heeft Brynja geen enkele witte aftekening, ook niet op haar rug zoals bv Dapper heeft. en Sansa lijkt ook op Bryja, maar Sansa heeft veel langere manen.

Brynja is prima geschikt voor minder ervaren ruiter. Met de kampen rijdt ze vrijwel altijd in minst ervaren groep mee. Die groep kan ze prima bijhouden. Brynja is een vlotte stapper en ze zit lekker stevig. Ze gaat prima het water in, alleen de plassen in het bos gaat ze liever omheen als het kan (natte voeten zijn gewoon niet zo fijn). Springen kan ze ook prima.

Reacties zijn gesloten.