Dewi week 8 2014

Dewi week 8 2014

Na lange tijd te hebben afgeteld in een Whatsapp-groep met daarin alle meiden uit dezelfde kampweek als ik, was het dan eindelijk zo ver. We gingen op kamp!

Dit werd mijn 2e keer kamp samen met nog twee vriendinnen. Na ongeveer iets langer dan twee uur in de auto te hebben gezeten waren we er dan eindelijk. We werden ingedeeld op de oudere slaapzaal en zagen daar voor het eerst iedereen waarmee we al lang in onze Whatsapp-groep hadden gepraat.

Na dat we ons hadden ingeschreven, gingen we buiten met z’n allen in een kring. We praatten aan een stuk door over hoelang we reden, waar we woonden en op welk paard we graag zouden willen.

Daarna volgden de pannenkoeken werden dan eindelijk de paarden verdeeld.  Ik bleef tot het einde staan en stapte naar voren bij ‘een vlotte fjord’. Zo kreeg ik Wanda. Amber, een van mijn vriendinnen bleef ook tot het einde staan en kreeg Ducati. Basia, een andere vriendin van me ging bij moeilijk naar voren en kreeg Vosje.

Na dat we alle paarden hadden gevonden in het weiland, gingen we voor het eerst rijden. We werden ingedeeld in groep 2 en onze eerste rit kon beginnen. Normaal doe je zo’n eerste rit nog rustig aan, maar toch was het erg leuk!

De volgende dag gingen we ’s ochtends, meteen rijden. Wanda was niet de snelste en kon niet altijd alles goed bij houden. Toch hield ik haar omdat ik haar zo lief vond. ’s Avond werd Amber gevraagd om op Ducati te rijden in de bak, zodat José foto’s kon maken voor op de verkoopsite.

a

Elka dag hebben we wel foto’s gemaakt in de wei en met de paardjes geknuffeld. Deze tweede dag deed de oudere kant spelletjes met de pony’s en de jongere kant voltige. De volgende dag ging dit andersom.

De derde dag hadden we poetsochtend. Ik had kleine vlechtjes met veertjes in Wanda’s manen gemaakt en een bloemetje gemaakt met vingerverf.  Toen we klaar waren, was de beurt aan de jongere kant om de paarden mooi te maken, terwijl wij de zadels invetten. Later die dag hebben we ook nog lekker gereden en ’s avonds thee of chocomelk en naar bed.

Dag vier gingen we in de ochtend al rijden omdat we ’s middags met de huifkar naar Roden zouden gaan. Met z’n allen gezellig in de huifkar en daarna het dorp in om weer allemaal snoep bij te kopen!

Op de vijfde dag was de dagtocht, met de hele groep naar Norg. Tijdens de dagtocht zouden er ook filmpjes en foto’s gemaakt worden. Halverwege kun je altijd kiezen om mee te gaan met Henk’s rit of verder te gaan met de normale rit. Ik bleef bij de normale rit omdat het zo gezellig was. Nadat heel de groep weer bij elkaar was reden we door naar Norg. Daar konden we onze paarden vastzetten, en iets gaan eten bij de snackbar. Na de lekkere lunch gingen we stappend en dravend weer terug naar het Fjordenpaard, de paarden zijn natuurlijk al best moe van zo’n lange rit. Na het avondeten mochten we naar de veulen wei. Dit vind ik altijd heel leuk en superlief om te zien al die veulens, waarvan sommigen zelfs met je komen knuffelen!

Donderdag het einde van het ponykamp kwam steeds dichterbij.. Deze zesde dag gingen we zwemmen, weer met z’n allen in die gezellige huifkar. Na ongeveer drie kwartier kwamen we aan bij het zwembad. Het zwemmen was superleuk met iedereen en nadat iedereen weer had gedoucht en schoon was, gingen we weer terug. Eenmaal teruggekomen gingen we eten en daarna weer een ritje te paard. Iedereen is altijd moe na het zwemmen, vandaar dat er net deze rit iemand van zijn paard viel en we terug moesten stappen naar het Fjordenpaard. Gelukkig reden we hierna gewoon weer verder.  Deze rit vond ik namelijk echt de leukste rit van allemaal omdat we echt hard gingen inclusief Wanda dit keer haha. Toen we weer terug kwamen hebben we nog even in de speeltuin gezeten en zijn daarna vermoeid ons bed ingeklommen.

Vrijdag de ene laatste dag, dan besef je pas hoe snel het kamp voorbij is gegaan. ‘s Ochtends reden we onze laatste rit en probeerden we nog even van alles te genieten voordat het voorbij zou zijn. In de middag hebben we nog een hoop foto’s gemaakt in de wei met onze lieve paardjes en nog wat  gewerkt aan onze act voor de bonte avond. Wij (Amber, Basia, Sinnéad en ik) deden de ‘bobsleeact’, waarin vier personen achter elkaar moesten gaan zitten met steeds een van ons achter zich. Zo gingen we van links naar rechts en van voren naar achter, tot de commandant ‘sneeuwstorm!’ riep. Hierop pakten wij onze sponzen (oorspronkelijk scheerschuim maar die hadden we niet) en drukten we die in het gezicht van onze slachtoffers. Ten slotte gingen Basia en Fenne meerstemmig ‘All of me’ zingen, wat heel mooi was! Hierna was er het kamvuur en het broodjes bakken waar we eerder al hout voor gesprokkeld hadden.

En dan is het de laatste dag.. Iedereen krijgt een corvee taak: ik moest bijv. de douches schoon maken, wat me mee viel. Toen kwamen mijn ouders ons alweer ophalen. We hebben nog snel een DVD gekocht van onze kampweek met een film van de dagrit en alle mooie foto’s.

Het was een super leuke week en ik kan niet wachten om weer te gaan 🙂