Duke

duke

Naam: Duke (spreekt het uit als Djoek)
Ras/Kleur: Zwart bont
Geslacht: Ruin
Geschikt voor: Beginnend (gooit wel hoog op)
Uiterlijk: kol en sneb.
Bijzonderheden: Grootste beleerde ruin bij het fjordenpaard. Wordt veel voor de verhuur gebruikt.

Henk heeft Duke op jonge leeftijd (rond de 2 jaar) van een goeie kennis gekocht. Hij kon toen nog helemaal niks maar was al aardig op hoogte. De eerste rit op Duke was een hele hilarische! Duke liep op zijn gemakje mee met de groep en plotseling stond hij stil. De ruiter vroeg zich af wat Duke van plan was. Het volgende moment begon Duke zich met zijn rechterachterhoef achter zijn rechteroor te krabben, waarna hij weer rustig verder liep op zijn dooie gemakkie. Toen hij voorop liep was hij ook heel relax en keek hij in ieder zijpaadje wat daar voor leuks te zien was. Hij was erg nieuwsgierig, enthousiast, maar toch ook heel rustig.

Duke is tegenwoordig onmisbaar bij het fjordenpaard. Hij is het nummer één paard voor de verhuur. Iedereen kan erop, of je nu goed kunt rijden of niet en of je nu zwaar of niet zo zwaar bent. Duke past zich aan, aan het niveau van zijn ruiter. Wil je gewoon een rustig ritje, geen probleem, maar wil je een keer een stuk hard galopperen, dan doet Duke wat je van hem wilt. Het enige nadeel van Duke is dat hij door zijn grootte hoog op gooit in draf en galop en het erop komen kan natuurlijk moeilijk zijn. Een voordeel van zijn grootte is echter weer dat ook grote en zware mensen op hem kunnen rijden.

Duke kan op een dag wel 7 uur in totaal lopen zonder moeilijk te doen. Het enige wat hij niet wil is alleen staan aan de balk. Dan breekt hij de hele tent af! Hij draait dan constant, krijgt het altijd voor elkaar zijn teugel doormidden te krijgen (soms zelfs in 3en!) en hij blijft maar krabben en hinniken tot er weer paarden naast hem of bij hem in de buurt komen staan. En dit terreur doet hij zelfs als hij net de dagtocht gelopen heeft van 5 uur en daarna alleen aan de balk komt te staan!

Als hij niet perse nodig is rijdt Duke meestal niet mee met de ponykampen en wordt hij dan steeds voor de verhuur gebruikt en af en toe als leidingpaard voor groep 3 en dat is een grappig gezicht. Stel je maar eens voor: groep 3 met de kleinere ponies (IJslanders enzo) en dan helemaal vooraan het allergrootste paard van het Fjordenpaard!

Reacties zijn gesloten.