Ella

ella

Naam: Ella
Ras/Kleur: IJslanderkruising/ Valk
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: Beginner
Uiterlijk: donkere snoet en benen
Bijzonderheden: –

In het voorjaar van 2009 beviel de halve IJslandermerrie Zoë van een prachtige valkmerrie. Zij kreeg later de naam Ella. Deze naam betekend in het Frans ‘Zij heeft’ en kwam op het namenlijstje vanwege een liedje die toen populair was. De vader van Ella was een zoon van Kirian, Kay genaamd. Kay zag er hetzelfde uit als Kirian maar dan helemaal in het wit en met blauwe ogen (kleur: Perlino). Hij is nog verkocht voordat Ella geboren was en ook de halfzusjes van vaders kant zijn er allemaal niet meer. Van moeders kant is Happy een halfzusje van Ella en Joey een halfbroertje. Als veulentje was Ella een echte deugniet. Ze was totaal niet bang en liep brutaal achter je aan als je van haar weg liep. Een goede foto van haar maken van en afstandje was daarom soms best een opgave.

Ella werd beleerd toen ze 3 jaar oud was. Zoals verwacht was ze braaf onder het zadel en niet snel onder de indruk van alle nieuwe dingen die met haar gebeurden. Al was Ella daardoor geschikt om in groep 3 van de kampen mee te rijden.

Ook tegenwoordig rijdt Ella vrijwel altijd mee in groep 4, met de jongere en minst ervaren kinderen. Maar ze heeft ook wel eens in groep 2, 3 en zelfs in groep 1 mee gereden. Ze doet alles: springbos, door het meer, zandvlakte en ook is ze wel eens mee geweest naar het rondje van Henk in het bos bij Norg. Ella rijdt ook vaak in de verhuur mee. Dit omdat ze braaf is en een mooie maat heeft voor zowel kinderen als niet te zware volwassenen. En ze is natuurlijk prachtig om te zien met haar bijzondere kleur en mooie lange manen en kuif, waardoor mensen ook graag op haar rijden. Ella heeft nog nooit een veulentje gehad en het staat voorlopig ook niet in de planning omdat ze zo’n goede gebruikspony is en we haar eigenlijk geen jaar kunnen missen tijdens de kampen en voor de verhuur. Ella is gelukkig ook nog nooit ziek of kreupel geweest. Een super sterke en brave pony dus! Helaas heeft ze wel eens honger tijdens het rijden en als er dan iemand op zit die niet sterk genoeg is gaat ze rustig even stil staan om wat hapjes eten te pakken. Maar goed, ergens snappen we dat wel heel goed (zouden wij zelf waarschijnlijk ook doen hoor Ella!).

Reacties zijn gesloten.