Raad het paard 1

Probeer er achter te komen over welk paard ik het heb. Wil je het extra moeilijk maken? Maak dan de vragen zonder op deze site het goede antwoord op te zoeken!

 1. Ze is een dochter van de inmiddels verkochte Friese merrie Sietske. Het veulentje heeft heel snel na de geboorte een naam gekregen, verzonnen door Henk. Deze naam heeft te maken met hoe de zwarte vlekken op haar gezicht lopen. Door de vlekken heeft ze namelijk aan de ene kant een wit gezicht en aan de andere kant een zwarte. De naam is Engels, betekend “Twee-gezicht” en het paard is in 2009 beleerd.
 2. Deze pony heeft maanogen (blauwe ogen) en een grote witte voorpluk. Ze is erg geschikt voor kleine kinderen maar wel moeilijk schoon te krijgen met haar dikke vacht en lichte kleur. Het is een pony die goed tegen kou kan (als je ziet uit welk land dit ras komt) met hele fijne gangen. Ze is al meer dan 7 jaar bij het Fjordenpaard. Haar naam eindigt met een Y.
 3. Ze is de dochter van Sahara en heeft net als Sahara witte haren in haar voskleurig vlekken. Ze is beleerd in de meivakantie in het jaar 2009 en wordt ook wel eens gebruikt voor de verhuur. Met ponykamp is ze meestal een leidingpaard.
 4. Deze merrie is een kruising van onder andere ijslander en fries. Met rijden is ze braaf en meestal rijdt ze dan ook mee in groep 3. Zoë is haar moeder en haar vader was helemaal wit. Ze is de enige beleerde valk bij het Fjordenpaard.
 5. Deze pony is al langer dan 6 jaar beleerd. Ze is vrij lastig met rijden, ze bokt regelmatig tijdens de ritten. Ze is een kruising tussen meerdere rassen. Deze merrie is de moeder van Flicka en is zelf fjordenkleur-bont. De laatste paar jaren heeft ze vooral veel veulentjes gekregen en niet mee gereden.
 6. Deze IJslander is een dochter van Jolito. Ze is beleerd in 2003 en is erg vlot. Ze heeft volle manen en is zwart bont. Ondanks dat ze vlot is, rijdt ze wel vaak in groep 3 of 4 mee.
 7. Deze merrie is beleerd, is braaf met rijden en rijdt vrijwel altijd met groep 3 of 4 mee. Ze is wildkleurbont en geboren bij het Fjordenpaard. Ze kan kusjes geven op commando en ook een hoed apporteren behoord tot haar kunstjes.
 8. Zij is de laatste volle merrie van dit ras bij het Fjordenpaard. Ze is heel veelzijdig inzetbaar en doet hiermee dingen die andere paarden bij het Fjordenpaard niet doen. Daarnaast is ze altijd een flinke dame in omvang.
 9. Dit paard is kruising Fjord x Fries. Hij is kort dekhengst geweest, maar is nu een ruin waar op gereden wordt. Mensen vinden hem altijd prachtig om te zien.
 10. Dit paard is een dochter van dezelfde moeder als Rain en Dizzy. Ze is bont en heeft nog nooit een veulen gehad. Ze rijdt altijd in groep 1 mee met ruiters die heel goed kunnen rijden en is erg vlot. Ze is geboren in 2010 en haar vlekken zijn bruin.

Hieronder staan de antwoorden.

 1. Twoface
 2. Blondy
 3. Safari
 4. Ella
 5. Finn
 6. Aivy
 7. Mandy
 8. Ushi
 9. Kristian
 10. River