Esmee week 2 2015

Zaterdag:
Na zo’n 220 dagen wachten was het eindelijk zo ver ponykamp! Ik was tegen 11 uur van bed wat betekende dat ik nog 3 uur moest wachten. Toen het eindelijk zo ver was ging ik dan om 2 uur in de auto en om kwart over 2 er zijn. Na de bedden hebben uitgezocht op de kleine kant was het wachten tot de paarden verdelen. Ik had al bedacht dat ik voor moeilijk/jong zou gaan. Toen ze vroegen wie er bijna nooit afvalt ben ik naar voren gegaan. Ik kreeg jodi aan gewezen een fjord. Ik hou niet van fjorden vanwege hun brede bouw maar ik wou het proberen. Toen eindelijk in het weiland liet ze zich gelukkig snel vangen. Toen ik het zadel op wou doen draaide ze weg en zo ging het een kwartier verder. Eindelijk zadel en bit in en toen het paard op. Ik kwam in groep 2. We deden niet heel veel maar ik had geen klik met haar dus besloot te wisselen de volgende dag. Toen chocomelk en gaan slapen.

Zondag:
We werden wakker door de corveebel en tijdens het ontbijt vroegen ze wie er wou ruilen. Ik en nog veel anderen wouden. Ze vroegen waarom ik wou ruilen en ik zei dat ik der niet echt leuk vond en dat ik der te druk vond met opzadelen. Ik kreeg later te horen dat ik op bonny mocht. Bonny leek me niet echt leuk van de verhalen die ik hoorde. Maar ik pakte haar en tijdens de rit gingen we naar het galoppad,het springbos en het sprookjesbos. Bonny vond ik leuk al deed ze net zoals jodi helemaal niks tijdens de rit. Het enige wat ze deed was super erg trekken en soms kon ik haar daarom niet in houden omdat het pijn deed in mijn arm.

Na het rijden gingen we middag eten. De grote kamer ging voltige doen en de kleine kamer spelletjes. Daarna gingen we avond eten en kregen we onze telefoon. Na de telefoon thee of chocomelk. En daarna gingen we slapen.

Maandag:
De poetsochtend: kleine kamer moest eerst zadels invetten en teugels. Toen de grote kamer klaar was mocht de kleine kamer gaan poetsen. Ik heb bonny goed gepoetst en lorena heeft een matje in haar manen gemaakt. Door het matje zag ze er heel mooi uit. Ik heb washi tape om haar halster gedaan en heb de vlek op der bil rood geverfd met vingerverf. In het matje heb ik nog veren gestoken en toen werden de fotos gemaakt.
In de avond gingen we rijden. We zijn door het meer geweest wat super leuk was.

Dinsdag:
We gingen vandaag naar Roden een dorpje vlak bij. We zijn daar met de huifkar heen gegaan en in de avond zijn we gaan rijden. We zijn naar de galoppaden en de zandvlakte geweest meer weet ik niet meer van de rit. We gingen vroeg slapen omdat we de dag erna op dagtocht gingen naar het dorp waar ik woon Norg.

Woensdag:
De dagtocht vandaag, we gingen met 52 kinderen + leiding.

In Een gingen we opsplitsen. Je kon mee met henk of je kon gaan voor de wat rustigere rit. Ik heb besloten om met Henk mee te gaan. Toen de groepen weer bij elkaar kwamen gingen we in groepjes galopperen. De gene die niet heel hard wouden moesten met de leiding mee. We gingen in groepjes van 8. Ik vond de groepjes galopperen samen met de henk rit toch wel het leukste van kamp denk ik.

Toen in Norg aangekomen patat eten een uur rust en weer terug. Toen bij gomos het voetbal veld sloegen de paarden ophol waar vele bij afvielen. Inmiddels was het gaan regenen en gingen we de hele weg stappend terug. Het heeft wel een beetje de hele weg geregend dus hebben lorena en ik disney liedjes gezongen om te vergeten dat het regende. Eindelijk bij het fjordenpaard wou ik zo snel mogelijk douchen. Na een tijdje stond er gewoon een rij. Daarna hebben we gegeten en kregen we onze telefoons daarna zijn we gaan slapen.

Donderdag:
Voor mij was dit de laatste dag omdat ik op vakantie ging. Vandaag gaan we naar nienoord in leek. Met de huifkar zijn we daar heen geweest en het was heel leuk. We gingen in de avond rijden en we hebben alles gedaan: Meer, galoppaden, springbos helaas mag de zandvlakte maar 1 keer anders had ik gehoopt dat we daar ook nog overheen waren gegaan. En als afsluiting zijn we greppels gaan springen. Tegen 11 uur ben ik opgehaald, omdat ik op vakantie ging en ik heb echt een super week gehad! Ik ga zeker volgend jaar weer!! (En misschien zelfs in herfst week 1 2015)

Esmee plenter Week 2 2015