Fenja

Naam: Fenja
Ras/kleur: Zwartbont
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: Redelijk beginnend tot gemiddeld
Uiterlijk: Zwart hoofd en zwarte achterkant
Bijzonderheden: –

De kleine Fenja kwam ter wereld bij het Fjordenpaard in het voorjaar van 2015. Haar moeder is de bonte IJslanderkruising Jolito en haar vader een IJslanderhengst die inmiddels niet meer bij het Fjordenpaard is. Van de moeders kant zijn haar zusjes Aivy en Týra. Fenja was een erg schattig veulentje met haar zwarte hoofd en billen en de rest wit. Ze was voor een IJslander een best voorzichtig veulentje. Niet dat ze heel schuw was, maar ze was niet eentje die direct voor je neus stond en aan je mouw begon te eten.

In 2018 werd er voor het eerst op Fenja gereden. Ze was nog vrij smal gebouwd en niet heel groot, dus haar ruiters ondergingen een goede selectie op gewicht en rijervaring. Dit laatste omdat Fenja wat schrikkerig was en erg lenig. Zo kon ze ineens van de ene kant van het pad naar de andere kant springen als ze ergens van schrok. En Fenja was vanaf het begin af aan al lekker voorwaarts. En hoe meer ritjes ze mee liep, hoe meer ze gewend raakte aan haar ruiter en alle dingen die om haar heen gebeurde.

Tegenwoordig is ze een stuk makkelijker met rijden en rijden er ook gerust wat jongere en minder ervaren kinderen op haar. Ze schrikt niet meer zoals in het begin en zit ook een stuk steviger. Ze laat zich altijd braaf pakken in de wei.

Fenja is een lieve pony in de omgang. Ze kan een tikje eigenwijs zijn, maar is over het algemeen best wel gehoorzaam. Ze komt goed mee met de groep en wordt vaak in groep 3 of 4 ingedeeld met de kampen.

Reacties zijn gesloten.