Fin

finn

Naam: Finn
Ras/Kleur: Isabelbont
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: Gemiddeld
Uiterlijk: kol
Bijzonderheden: –

Fin werd geboren in 2005, bij het Fjordenpaard. Haar moeder heette Birthe en was een isabelbonte kruising. Haar vader is de Amerikaanse Quarter Jack. Daarmee is Plu een volle zuster van Fin (zou je niet zeggen hè).

Toen Fin 3 was werd ze beleerd. Ze was niet de makkelijkste, maar haar bokjes waren prima uit te zitten. Ze zit stevig en maakte als ze bokte maar 1 bok, niet meerderen achter elkaar.

Fin heeft 1 keer een veulen gekregen, een palominobonte merrie die niet meer bij het Fjordenpaard is. Dit was in 2011. Verder heeft ze alle jaren mee gereden met de ruiterkampen en niet meer bij een hengst gestaan.

Tegenwoordig is Fin wel een stukje makkelijker geworden. Ze bok aan het begin van het seizoen nog wel eens een enkele keer, maar veel stelt het niet voor. Ze is wel een van de populairdere paarden bij het Fjordenpaard. Ze is vlot, kan goed springen en zit lekker. Ze wordt vaak ingedeeld bij de meer ervaren ruiters en bijna alle weken gaat ze ook mee met de Henkrit tijdens de dagtocht. Ook bij de ruiterweekendjes is ze populair en ze heeft ook weekendjes bij El Rancho de Verano meegedraaid. En ook Henk vind haar goed: “Sterke pony hoor”. Daarmee bedoelt hij niet alleen dat ze veel gewicht aan kan, maar ook dat ze vlot is en blijft en niet snel dun wordt, zelfs na veel werk, dat ze zelden plekken heeft van het zadel of last heeft van andere kwaaltjes. Het is een paard die het hele seizoen zonder problemen volledig kan werken.

Reacties zijn gesloten.