Fjorden!

Als je 30 jaar geleden bij het Fjordenpaard kwam, zag je heel veel Fjorden in de wei staan. Het Fjordenpaard was toen ook lid van het stamboek en Henk en José gingen wel eens met Fjorden naar de keuring of naar een edurance/lange afstand wedstrijd. Tegenwoordig zou Ruitercentrum het Fjordenpaard beter Ruitercentrum het bonte paard kunnen heten. Er zijn welgeteld nog maar 6 volle Fjorden bij het Fjordenpaard en een handjevol aan paarden waar Fjordenbloed in zit. Hier gaat echter verandering in komen.

Omdat Fjorden(kruisingen) erg sterk, vaak koel in hun hoofd zijn, lekker zitten en vaak ook nog een mooie kleur hebben… Heeft het Fjordenpaard dit voorjaar een Fjordenhengst gehuurd. Hij is deze week opgehaald en Ster en Rocky zijn al door hem gedekt. De hengst is 3 jaar en ondanks dat hij nog nooit eerder gedekt had, weet hij precies wat hij moet doen. Hij is erg lief qua karakter naar mensen en naar de merries. Rocky was eerst wat bang voor hem maar nadat hij haar een tijdje zachtjes naar haar hinnikte en door de tralies heen likte, was Rocky gerustgesteld. Naast deze twee merries wil Henk sowieso nog graag Verona, Jolito en Blondy door de Fjord laten dekken.

En er is nog meer Fjorden-nieuws: morgen komt een 11 jarige Fjordenmerrie aan bij het Fjordenpaard. Henk en José zeiden dat ze niet een hele mooie Fjord is maar wel erg lief en mak en dat is uiteindelijk het belangrijkste voor een rijpaardje bij het Fjordenpaard.

Update: De Fjordenmerrie is helaas alweer weg. Ze bleek niet zo lief te zijn. Voor haar in de plaats is een breed gebouwde merrie gekomen die voor de kar kan. Zo’n trekpaard type. Heel benieuwd hoe zij het gaat doen.

Reacties zijn gesloten.