GilliNaam: Gilli (Gillian)
Ras/kleur: Tinker / Zwart bont
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: gemiddeld
Bijzonderheden uiterlijk: Bles, 4 hoge witbenen en flinke manen en behang.
Bijzonderheden: Kan voorop rijden.

In 2014 kwam Gilli ter wereld in Ierland. Er is niks bekend van haar periode daar. Ze kreeg de naam Gillian en het leek, toen ze bij het Fjordenpaard kwam in 2017, dat ze nog niet beleerd was. Ze kwam samen met Rover naar het Fjordenpaard. Beide uit Ierland, maar waarschijnlijk kwamen ze allebei van een andere plek vandaan.

Gilli werd direct geprobeerd nadat ze aan was gekomen bij het Fjordenpaard. Omdat het echter niet bekend was of er ooit een zadel op haar gezet had, zei Henk dat ze maar even zonder zadel getest moest worden. Sommige paarden worden juist heel wild als je een singel aantrekt. In Ierland is het niet ongewoon dat paarden al bereden worden of gebruikt voor de wagen op hun tweede. Gilli bleek echter voor geen van beide ingezet te zijn. Ze bokte eventjes een paar keer (terwijl er iemand op zat zonder zadel). Verder was ze al direct een dikke schat: heel gericht op de aandacht van mensen en ook heel vriendelijke naar andere paarden. Diezelfde zomer heeft Gilli ook direct met het ponykamp mee gelopen. Voor groep 3 was ze toen nog net wat te schrikkerig.

Ondertussen is Gilli een veelzijdige pony. Ze rijdt veel mee in groep 3 (al is ze wat sterk en gaat ze soms wel wat hard), maar ook rijdt ze wel eens mee als leidingpaard voor groep 3, met de verhuur en met westernweekendjes. Voorop rijden doet ze sinds 2020 en dit vindt ze fantastisch! De oortjes gaan direct naar voren en ze gaat van een rustige stap naar hele vlotte passen. En als een paard haar dan bijna gaat inhalen doet ze even een paar drafpasjes om toch voorop te blijven.

Gilli zit erg lekker in alle gangen. Vooral galop zit zo lekker, dat zelfs als ze een bokje geeft, je dit bijna niet voelt. Deze dame kan een beetje eigenwijs zijn en is vrij sterk in haar mond. Ze is geschikt voor zowel de ervaren als de onervaren ruiter, maar een beetje kracht in je armen is wel fijn. Ze kan zowel voorop, in het midden of achteraan de groep rijden.

Tot slot is ze een heel leuk paardje om te zien. Een Tinker is officieel een kruising en heeft niet perse een bepaalde hoogte of uiterlijk. Maar Gilli is wel een redelijk standaard Tinker: zwartbont, prachtig behang aan haar benen, een volle bos manen en dikke staart en lekker bolle billen.

Reacties zijn gesloten.