Gucci

Naam: Gucci
Ras/Kleur: Bruin bont
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: redelijk ervaren
Uiterlijk: Scheve smalle bles
Bijzonderheden: –

In het voorjaar van 2009 werd Gucci geboren. Haar moeder was een bruine merrie genaamd Imora en de vader was bont (met een klein deel Fries bloed) en heette Boris. Als veulen vond Henk Gucci al erg mooi en verwachtte hij veel van haar.

Gucci werd tegelijk met Gwen beleerd. Ze was zeker niet eens van de makkelijkste om te beleren, ze was vooral wat zenuwachtig, maar het duurde niet lang en ze liep al samen met Gwen de dagtocht naar Norg mee. Al vanaf het begin was ze een sterke en werklustige merrie. Het was voor haar geen probleem om al als 3-jarige merrie mee te lopen met de kampen.

Gucci is nog steeds niet het makkelijkste paard met rijden. Bokken doet ze vrijwel nooit, maar ze is altijd vlot en soms ook dribbelig en druk. De kunst bij haar is rustig zitten en zo min mogelijk aan de teugels te trekken. Gucci kan hard galopperen en springen kan ze ook heel goed. Ze rijdt altijd mee met de gevorderde ruiters en dan het liefst ruiters waarvan we weten dat ze Gucci rustig kunnen houden.

Henk heeft Gucci al twee keer kunnen verkopen, maar dat ging niet door en daar is hij blij om. Nog steeds vind Henk haar een heel goed, sterk en mooi paard. Hij zou nog wel een keer met haar willen fokken, maar voorlopig doet ze het zo goed met de ruiterkampen en ruiterweekenden dat we haar eigenlijk niet willen missen.

Reacties zijn gesloten.