Gwen

Naam: Gwen
Ras/kleur: Bruinbont
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: Ervaren
Uiterlijk: Scheve bles naar linker neusgat
Bijzonderheden: –

In het voorjaar van 2009 kreeg de bruinbonte merrie Sammy (inmiddels neit meer bij het Fjordenpaard) een veulentje. Nog geen half jaar later kreeg dit bonte veulentje de naam Gwen. De vader van Gwen was de dekhengst Rivaal (ouders Rivella en Kevin). Gwen is dus een kwart Criollo en een kwart Quarterhorse (Jack is namelijk haar opa) en voor de helft nog een kruising met een bruin paard en een bonte.

Gwen werd beleerd toen ze 3 jaar oud was. Ze was niet een van de moeilijkste maar ook niet een van de makkelijkste. Ze heeft een aantal weken meegelopen met ruiterkamp en dit ging prima.

Gwen is erg geliefd onder de iets ervarenere ruiters. Ze zit erg lekker, kan goed springen en kan de groep prima bijhouden. In galop is ze snel, maar heeft ze wel een goede rem. Ook als ze een tijd niet werkt zal ze tijdens de eerste rit niet bokken. Ze is echter nog niet braaf genoeg om mee te draaien in de verhuur maar met de ruiterkampen loopt ze iedere week mee. Meestal rijd ze mee in groep 1 en een enkele keer in groep 2. Ze is ook al heel vaak met de Henkrit mee geweest tijdens de dagtocht, dit doet ze erg goed. Ook heeft ze wel eens meegedraaid bij het westernkamp van El Rancho. Het westernzadel stond haar heel erg mooi en tijdens de ritten deed ze het ook prima.

Reacties zijn gesloten.