Happy

happy

Naam: Happy
Ras/Kleur: Bruin
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: Iets meer dan gemiddeld
Uiterlijk: kol, witte achtervoeten.
Bijzonderheden: –

In 2006 werd Happy geboren bij het Fjordenpaard. Haar moeder is de IJslanderkruising Zoë, haar vader was een grote bonte hengst genaamd Rivaal. Daarmee is Ella een half zusje van haar moeders kant en Tinka een half zusje van vaders kant.

Op 3 jarige leeftijd werd Happy beleerd. Ze deed het zo goed dat ze in de zomer van datzelfde jaar ook al met de verhuur mee mocht. Dit gebeurd echt maar heel zelden. Een jaar later in het voorjaar kwam er een grote groep goede ruiters paarden huren en omdat Happy het jaar ervoor zo braaf was, mocht ze mee met de rit. Toen de meiden terug kwamen waren ze erg tevreden met alle paarden, behalve Happy. Ze bleek wat te puberen: ze was erg onrustig en eigenwijs geweest tijdens de rit. Achteraf bleek dit gelukkig maar een fase te zijn. Na slechts een week mee rijden in de zomer was ze niet vervelend meer. Wel bleek Happy ontzettend snel te zijn. Toen ze 3 was kon ze de groep al prima bijhouden, maar nu ze een jaartje ouder was haalde ze in galop de helft van de groep in.

Tegenwoordig wordt Happy vaak als leidingpaard gebruikt tijdens de ponykampen. Dit omdat ze zo vlot is en graag voorop rijdt. Ook rijdt ze regelmatig mee met de verhuur met ervaren ruiters. Happy is een sterk paard: ze is zelden ziek, nog nooit kreupel geweest en hoeveel uren ze ook per week loopt, ze blijft vlot en wordt niet dun. Als Happy wordt ingedeeld tijdens het ruiterkamp, krijgt ze altijd een ervaren ruiter. Op zich is ze braaf, maar omdat ze zo vlot is moet haar ruiter haar wel goed onder controle hebben, anders gaat ze in galop de leiding voorbij. Happy kan goed springen en gaat altijd braaf het water in.

Reacties zijn gesloten.