herfstvakantie

Zoals iedereen vast al wel weet was in 2009 was voor het eerst in de geschiedenis van het fjordenpaard de herfstvakantie helemaal volgeboekt!

Maar wat een aantal van jullie misschien nog niet weten is dat er dit jaar twee weken ponykamp zijn gepland in de herfst. Een week is in de vakantie van Noord-Nederland en de andere week valt in de herfstvakantie van Midden- en Zuid-Nederland! Kleine kans dus dat de weken beide vol komen, maar dat betekend dus dat in de herfst waarschijnlijk weer een iets kleinere groep zou zijn, erg gezellig dus! En de paardjes zijn vaak wat vlotter in de herfstvakantie, ook een leuk voordeel van die weken.

En natuurlijk is er nog iets speciaals in de herfstvakantie, wat niet in de zomervakantie is: De Moonlight rit!! De moonlight(maanlicht) rit is een rit die in het donker gereden wordt, dus in het maanlicht. Vaak zie je heel erg weinig, heel spannend dus! Tijdens de hele rit blijf je stappen, want hard gaan is natuurlijk gevaarlijk als je zo weinig ziet. En gelukkig zien de paarden heel goed in het donker dus die lopen altijd netjes achter elkaar aan over het pad en niet zomaar tegen een boom ofzo. Tijdens de moonlightrit ga je, als een van de weinige keren, in 1 hele grote groep rijden en met alle begeleiding erbij. De rit is heel erg leuk, echt iets wat je een keer mee moet maken!

Verder ga je in de herfstvakantie veel vaker spellen doen, bijvoorbeeld tweeling verstoppertje (verstoppertje in tweetallen en je moet constant elkaars hand vast blijven houden), krantenmep, kaartspellen en nog veel meer. Maar als je geen zin hebt hoef je natuurlijk niet mee te doen.

De data voor de herfstvakantie:

Herfstvakantie 1 (gaat door bij voldoende deelname)
16 t/m 23 oktober
herfstvakantie 2
23 t/m 30 oktober
Beide weken gaan al zeker weten door!
En je kunt je zoals gewoonlijk telefonisch opgeven als je ook graag een weekje in de herfst op ponykamp wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul dit in tegen spam *