Het jaar 2015

Zoals ieder winter begon 2015 voor de paarden in de grote ‘winterkudde’. De oudere paarden en IJslanders hadden hun eigen weiland omdat die moeilijk uit de voerbakken kunnen eten.

In het voorjaar werd het even spannend. Vorig jaar hadden er ongeveer 25 paarden bij de hengst gelopen, hoeveel zouden er drachtig zijn? Uiteindelijk kwamen er geen 25 maar zijn het er 21, waarvan later in 2015 twee werden verkocht. Allemaal hebben ze een bijpassende naam gekregen (sommige met betekenis) waarvan een aantal ingezonden door sitebezoekers.

De meivakantie zat net als voorgaande jaren helemaal volgeboekt. De paarden waren erg fris maar de leeftijd van de kinderen lag erg hoog en het rijniveau ook. Hierdoor konden de lastigere paarden ook gelijk mee en zijn er zelfs al wat nieuwe paarden mee gegaan op buitenrit.

De zomerperiode bestond uit 8 weken, waarvan alleen week 8 niet helemaal vol was. Karin is het grootste gedeelte van deze periode geweest om paarden te beleren. Ook Lucy en Yvonne hebben hiermee geholpen een aantal weken. Zo werden onder andere Charly, Easy, Freya, Marroy, Mika, Sablo, Xing, en Terra beleerd. Alles ging heel erg goed met het inrijden.

Natuurlijk hebben we in 2015 ook afscheid moeten nemen van een aantal paarden. Zo vonden Kira en Chester een nieuw baasje en werd Zazoe verkocht naar een meisje die al een aantal jaren op ruiterkamp komt bij het Fjordenpaard. Zazoe was nog onbeleerd, maar heeft in de korte tijd bij zijn nieuwe eigenaresse al erg veel bijgeleerd. Helaas zijn Fifa en Marije dit jaar overleden, ze waren beide erg oud. Vooral Fifa kon het lichamelijk niet meer aan waardoor we het moeilijke besluit moesten nemen haar in te laten slapen.

De herfstvakantie was ook weer een hele geslaagde ruiterkampweek. Altijd weer even spannend de eerste rit nadat veel van de paarden 2 maanden rust hebben gehad, maar gelukkig ging het goed. Ook de moonlightrit, een buitenrit door het bos terwijl het helemaal donker is, is altijd even een spannend momentje, maar iedereen bleef netjes op zijn paard zitten en de rit was erg leuk.

En daarna was het seizoen over bij het Fjordenpaard. Gelukkig voor de paarden was de winter in 2015 heel aangenaam qua temperatuur. Op naar een geweldig 2016, met ontzettend veel leuke buitenritten, nieuwe vrienden en vooral veel memorabele momentjes!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul dit in tegen spam *