June

Naam: June
Ras/Kleur: Amerikaanse quarter kruising / bruin
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: redelijk beginnend
Uiterlijk: Uitgerekte kol
Bijzonderheden: Kan voorop.

In 2015 kwam ik ter wereld. Mijn mama was de Amerikaanse Quarter Kruising Eva (inmiddels verkocht) en mijn vader is Kristian. Ik heb bij het Fjordenpaard nog 1 half zusje van mijn moeders kant: Mika. Kristian heeft maar een paar veulentjes gekregen en die zijn op June na allemaal verkocht. Mijn naam kreeg ik direct als veulentje toen ik een paar maanden oud was. Wel een beetje een gekke naam want ik ben op de laatste dag van mei geboren. Maar dat is te verklaren, ik heet namelijk officieel Almost June de Verano, wat “bijna juni” betekend.

Met beleren, dat was in 2018, was ik een beetje gemiddeld. Ik was niet wild, maar vond het wel allemaal wat spannend. Toen ik als onbeleerde in de kudde met jonge paarden stond en de groep ging zich verplaatsen, viel het op dat ik vaak het paardje was dat voorop liep. Ook mijn moeder was een paard die als leidingpaard gebruikt is en er was dus hoop dat ook ik geschikt zou zijn als leiderpaard. Op 4 jarige leeftijd werd voor het eerst geprobeerd of ik het zou durven en het was veelbelovend maar ook best wel spannend. Op mijn 5e jaar, in 2020, ging ik al mee met de verhuur en al snel liep ik ook voorop met de verhuur mee.

June is een veelzijdig paardje: ruiterkampen, westernkampen, ruiterweekenden en de verhuur. Ze is voor alles inzetbaar. Dit komt omdat ze braaf maar niet sloom is, omdat ze breed en sterk is en een schofthoogte heeft die geschikt is voor kinderen maar ook volwassenen.

Met de ruiterkampen wordt June vaak bij de gemiddelde ingedeeld en soms bij makkelijk als er een groter iemand is die een wat liever paardje wilt. June laat zich meestal goed pakken in de wei, maar soms heeft ze geen zin en dan laat ze zich niet pakken en loopt ze voor je weg. June zit lekker met rijden en kan zowel voorop als achteraan als in de groep rijden. Als ze een tijd niks heeft gedaan kan ze een bokje geven en dan is ze ook wel eens wat schrikkerig. Als ze gewoon in gebruik is, is ze braaf. En qua karakter is het een vriendelijk en intelligent paardje. Henk en José zijn erg blij met haar en willen haar zeker niet verkopen. En wellicht dat ze in de toekomst ook nog eens een veulentje zal krijgen. Qua kleur is het niet zo interessant, maar qua afstammingen vind Henk haar een hele goede pony.

Reacties zijn gesloten.