Nieuw

Het ponykamp komt heel erg dichtbij en Henk en José hadden een probleem. 2 Weken geleden was Evelien ziek en op den duur ging het niet meer en hebben Henk en José besloten haar een spuitje te laten geven zodat ze niet zou lijden. Het probleem was nu echter dat er geen paard was voor de tweede huifkar naar Roden en het zwembad tijdens de ponykampen. Ferijda is al erg oud en gaat alleen nog maar in de aller langzaamste versnelling. Die zou de tocht naar het zwembad niet trekken. Henk en José zijn daarom vorige week op zoek gegaan naar een nieuw paard die voor de huifkar kan. Via via kwamen ze bij een fjord terecht. Ze is echter al wel 24, maar erg vlot en levendig. Ze besloten de Fjord te kopen, dus staat ze nu bij het Fjordenpaard. Henk moet haar nog uitproberen voor de kar, maar er is al wel op haar gereden en ze was erg braaf maar wel goed vlot. Ze heet Ytje, maar ze krijgt nog een nieuwe naam als ze goed geschikt is voor het werk bij het Fjordenpaard.

fjord fjord


Reacties

Nieuw — 17 reacties

 1. wat erg gecondoleerd jullie hebben wel een goed besluit genomen want om haar te laten lijden en dan zo een dood te krijgen is niet leuk dus het is goed dat jullie haar een spuitje hebben gegeven.
  en leuk dat er een nieuwe fjord is het is wel een leuke naam Ytje!!

 2. wat zielig van evelien.
  maar we lleuk van ytje.
  ik vindt het wel een grappige naam eigenlijk,maar ja dat moeten jullie zelf weten hoe jullie hem willen noemen.

 3. Ytje is getest en deed het erg goed! Ze is heel vlot, wil gelijk trekken als je op de kar gaat zitten en is erg gehoorzaam. Nu alleen nog een nieuwe naam 😉

 4. aaah! wat zielig voor Evelien! Rust zacht meisje! :'(

  Ytje ziet er echt heel leuk uit! hopelijk gaat het goed met haar voor de wagen! 🙂

  groetjes Suzanne.

  PS: tot morgen! 😀

 5. Gecondeleerd Evelientje ):

  En Ytje doe je best Bij het fjordenpaard Hopelijk ben je er nog bij week 9 Wil je wel eens zien 😀 echt een mooie fjord 🙂

 6. gecondoleert met Evelien en sterkte!, ik weet zeker dat Ytje het goed gaat doen, en ze lijkt me echt een schatje haha:)

 7. Gecondoleerd met Evelien:(

  de fjord ziet er erg leuk uit,ik hoop dat ze het goed doet en nog lekker lang bij het fjordenpaard kan staan!:)

 8. Aaah, zielig 🙁
  gelukkig is er een leuke vervanger, ze ziet er erg leuk uit, ik hoop dat ze het net zo goed doet als evelien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul dit in tegen spam *