Noa

noa

Naam: Noa
Ras/Kleur: Zwart/Friese kruising
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: gemiddeld
Uiterlijk: 1 witte voet
Bijzonderheden: –

In 2006 kwam kleine Noa ter wereld bij het Fjordenpaard. De moeder van Noa is de gekruiste Fries Darla en de vader van Noa was een grote bruinbonte hengst genaamd Rivaal (hij is verkocht naar een ruiterkamp begeleidster).

Noa was met beleren niet een heel lastig paard. Het zadel werd voorzichtig op haar rug gelegd en er werd gekeken hoe ze reageerde. Vervolgens is ze gelijk met een buitenrit mee gegaan. Sturen kende ze natuurlijk nog niet, maar haar hele leven was ze al gewend met de kudde mee te lopen, dus dit deed ze braaf.

Noa heeft nog nooit een veulentje gehad. Henk zou haar echter wel graag eens bij een hengst doen, omdat hij haar zo’n goed paard vind. Hij zegt dat hij haar een heel goed verhuurpaard vind en voor rijden zegt hij dat zij in zijn ogen echt een perfect paard is. Ze is lekker vlot, stevig waardoor ze lekker zit, ze kan voorop (al schrikt ze dan heel af en toe wel), schopt niet op andere paarden, bokt nooit en is  makkelijk te sturen en in te houden. Noa rijdt tijdens de ruiterkampen mee als leidingpaard of in een van de middelste groepen, dit vooral omdat ze best wel groot en vlot is, wat voor de minst ervaren groep niet zo handig is. Noa heeft al met westernweekenden meegelopen, ruiterweekenden en ponykamp en verhuur. Ze heeft echter één nadeel wat ervoor zorgt dat ze veel minder ingezet wordt dan we eigenlijk zouden willen: ze laat zich vrijwel nooit pakken als ze in de wei staat. Noa is gewoon ontzettend slim en oplettend. Als iemand de wei in loopt houdt ze diegene al in de gaten, waardoor je haar nooit stiekem kan pakken wat bij andere paarden wel eens lukt. Ze blijft altijd staan totdat je te dicht in de buurt komt en dan loopt ze weg. Om deze reden staat ze in de zomervakantie tijdens de kampen altijd op stal of in een apart klein weitje met een paar andere paarden die zich ook moeilijk laten pakken. En zo is geen een paard helemaal perfect, maar Henk vind Noa toch wel een zo goed als perfect paard.

Reacties zijn gesloten.