Plu

Naam: Plu Ras/Kleur: Wildkleur Geslacht: Merrie Benodigde rijniveau: *** (Vlot) Uiterlijk: - Bijzonderheden: -

Naam: Plu
Ras/Kleur: Wildkleur
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: Redelijk ervaren
Uiterlijk: –
Bijzonderheden: Braaf maar vlot

Plu werd in 2006 geboren bij het Fjordenpaard. De vader van haar is Jack en haar moeder was een wildkleur bonte kruising. Al vanaf veulen is ze een mooie verschijning: ze heeft een mooie donkere valkkleurige vacht met een aalstreep en donkere manen. Ook heeft ze een mooie bouw met lange benen en een sportief gespierd, maar geen grof lijf. En door het quarterbloed van Jack heeft ze tot slot een mooie brede kaak.

Plu werd geboren in een jaar waarin veel andere veulens geboren werden, daarom werd een deel niet ingereden, maar Plu kwam wel even kort aan de beurt. Ze liep braaf met de groep mee en heeft niet vervelend gedaan tijdens de rit.

Al gauw werd ontdekt dat Plu behoorlijk hard kan in galop. Ze is ijverig en vond het vroeger niet leuk om ingehaald te worden of achteraan in de groep te rijden. Tegenwoordig is ze een stuk rustiger en kun je ook prima achteraan rijden met haar. Ze kan nogsteeds erg hard, maar heeft een goede rem en kan ook netjes in een rustige galop. Ook heeft ze door de jaren heen bij het Fjordenpaard goed leren springen. Ze gaat regelmatig met Henk mee tijdens de dagtocht. Omdat ze wat groter is, rijdt ze vrijwel altijd mee in groep 1 bij de oudere meiden.

Plu is ook een jaar als leidingpaard gebruikt. Ze deed het goed, maar wilde soms in stap opeens niet verder. Dit omdat ze dan bang was voor iets. In draf en galop was ze nooit ergens bang voor. Omdat er genoeg andere leidingpaarden waren, werd ze het jaar erna weer gewoon ingedeeld aan de kinderen van het ruiterkamp.

Reacties zijn gesloten.