Quatro

quatro

Naam: Quatro
Ras/Kleur: Amerikaanse Quarter / bruinbont
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: redelijk beginnend
Uiterlijk: Smalle bles
Bijzonderheden: –

.

.

Quatro is geboren in 2005. Haar moeder was een vosbonte merrie die bijna haar hele leven bij het Fjordenpaard is geweest. De vader van Quatro is de Amerikaanse Quarter Jack. Toen ze een naam kreeg was er nog geen een paard waarvan de naam met de Q begon. Op ponykamp werd tijdens de bonte avond wel eens het Fjordenpaard-alfabet gemaakt: bij iedere letter van het alfabet iets grappigs over die week, de paarden, de leiding of iets anders van het Fjordenpaard. De Q was altijd onmogelijk om te vullen, wat begint er immers met de letter Q?! Om die reden werd de naam Quatro bedacht (er was een paar jaar eerder een tv programma met de naam quatro).

Quatro is een lief en intelligent paardje dat graag met mensen in contact is. In de wei komt ze dan ook vaak even bij je kijken en knuffelen. Ze zal nooit lelijk doen tegen mensen en is erg nieuwsgierig. Met rijden is ze vrij braaf, al kan ze soms wel eens schrikken van iets en is ze wel eens wat eigenwijs. Toen ze pas beleerd was heeft José wel veel op haar gereden en die zij dat Quatro wel eens in haar voeten beet als ze aanspoorde. Zo van “hou eens op”. Ook is Quatro erg lenig, zoals een echte Quarter, en kan zij zelfs in 1 sprong op haar achterbenen omdraaien.

Of ze op nummer 1 staat van het record is niet bekend, maar het is zeker dat er veel leidingen van Quatro af zijn gevallen. Zij liep vroeger veel als leidingpaardje voor groep 2 en 3 mee. Het gebeurde alleen regelmatig dat Quatro in galop opeens stopte of ineens een bospaadje in sloeg waarbij de leiding wel gewoon rechtdoor ging (het zand in).

Quatro zit erg lekker en de meeste mensen zijn heel enthousiast over haar na een ritje. Springen kan ze goed en ze is lekker soepel. Ook is ze niet heel lastig. Ze kan wel eens een vreugesbokje geven na een lange tijd niet te hebben gereden, maar bokt nooit gemeen. Verder luistert ze goed, zolang je haar niet plots heel hard en onaardig aanpakt, want dan kan ze een beetje opstandig worden (en we geven haar daarbij geen ongelijk). De wat zachtere aanpak, alsof je het meer samen doet met haar, werkt beter. Al moet je haar ook niet weg laten komen met dingen natuurlijk, want dan gaat ze er misbruik van maken. Quatro vindt voorop rijden erg leuk (soms wel een klein beetje eng), maar gewoon in de groep rijden of achteraan is ook prima. Het is een paard met een lief karakter en humor. Voral kriebelen op haar nek en onder haar kin vindt ze erg lekker. Oh en alles wat eetbaar is doet het ook erg goed bij haar. Als ze met het ponykamp wordt ingedeeld, rijdt ze vaak mee met groep 2. Al kan ze groep 1 ook prima bij houden en is ze ook geschikt voor een iets meer ervaren groep 3 ruiter. En over het algemeen geldt dat iedereen die haar als kamppaardje krijgt, niet meer wil ruilen omdat ze haar heel erg leuk vinden.

Reacties zijn gesloten.