Raad het paard 2019

Probeer er achter te komen over welk paard ik het heb in de onderstaande verhaaltjes. Als je het moeilijk vind kun je kijken of je erachter kan komen door te zoeken op deze site. Wil je het extra moeilijk maken? Maak dan de vragen zonder op deze site het goede antwoord op te zoeken. Onderaan deze pagina staan de antwoorden. Succes!

  1. In 2018 werd er voor het eerst op mij gereden. Ik ben een merrie en ben geboren precies op 1 mei. Mijn moeder was bont en is niet meer op het Fjordenpaard. Met rijden ben ik vlot, net als mijn moeder was. Ik ben geen IJslander en ben niet bont.
  2. In 2018 heb ik bij de hengst gelopen. Er wordt op mij gereden, alleen maar door ervaren ruiters omdat ik niet de makkelijkste ben. Ik heb witte aftekeningen waaronder een bles die wat scheef loopt over mijn neus en een witte vlek op mijn nek en kont. Mijn voorpluk is zwart. In 2009 kwam ik ter wereld bij het Fjordenpaard. Er zit geen Fries bloed in mij, maar wel Quarterbloed want Jack is mijn opa.
  3. Er zit IJslanderbloed in mij. Ik ben 8 jaar of ouder en heb in ieder geval 3 veulens gekregen bij het Fjordenpaard die alle 3 nog bij het Fjordenpaard zijn en waar allemaal op gereden wordt. Ik heb geen kol of bles. Ik kan voorop rijden en ben vroeger wel als leidingpaard gebruikt. Meestal loop ik mee in groep 3 als ik geen veulen heb, al ben ik daar vrij vlot en sterk voor.
  4. In het voorjaar van 2018 vierde ik mijn 2e verjaardag. Ik had als veulen al een vrij koel karakter, ik ben niet snel onder de indruk van dingen. Ik ben dezelfde kleur bont als mijn moeder en ben een merrie. Mijn vader is niet Diëgo.
  5. Ik ben vosbont met witte manen en staart. Ik ben geboren bij het Fjordenpaard en heb nog nooit een veulen gehad en dit gaat ook nooit meer gebeuren want ik ben een ruin. Als ik mee rijdt met de kampen is dit vrijwel altijd in groep 3. Ik ben al beleerd voor het jaar 2012, dus loop al een aardige tijd mee bij het Fjordenpaard. Er zit geen IJslander of Tinkerbloed in mij. Ik ben een ruin.
  6. Ik ben een voskleurige merrie en ben geboren bij het Fjordenpaard. In de wei ben ik vaak moeilijk te pakken en sta daarom meestal in de vangwei als ik mee loop met de kampen. In 2016 had ik een bont veulentje. Het duurde lang voordat ik goed beleerd was en vol mee liep met de kampen.
  7. In 2016 reed ik nog niet mee bij het Fjordenpaard, in 2018 echter wel. Zowel mijn vader als moeder zijn niet bij het Fjordenpaard aanwezig. De naam die bij het Fjordenpaard wordt gebruikt voor mij is een afkorting van de naam in mijn paspoort. Ik rij meestal mee in groep 3, ook vanwege mijn schofthoogte. Ik heb geen maanogen maar wel een bles en een hele mooie volle bos manen en dikke staart.
  8. Ik ben vernoemd naar mijn moeder, maar geen van mijn dochters is vernoemd naar mij. Ik ben beleerd en durf ook voorop te rijden. Zelf vind ik dat ik een soort van highlights/dip dye in mijn manen heb waardoor ik lichtere puntjes heb. Ik heb al zeker 3 veulens gekregen in mijn leven waarvan sowieso 1 nog bij het Fjordenpaard is. In 2018 had ik geen veulentje en liep ik dus mee met de kampen.
  9. Ik kom uit het jaar waarvan de veulens een naam kregen vernoemd naar een plaats/streek/land in de wereld. Ik ben niet groot maar ben wel heel snel. Daarom vind je mij, ondanks mijn formaat, niet in groep 3.
  10. Ik ben geboren voor het jaar 2012, bij het Fjordenpaard. Ik werd beleerd toen ik 4 jaar oud was. Ik ben een slim paardje en daarom ben ik soms lastig te pakken in de wei als ik geen zin heb om aan het werk te gaan. Ik heb geen witte voetjes, maar wel een bles en mijn vader is Jack. Ik heb zelf 1 keer een veulentje gehad.

 

 

 

Antwoorden:

1.  Mexx
2.  Gwen
3.  Zoë
4.  Manouk
5.  Tiamo
6.  Madonna
7.  Gilli
8.  Lucca
9.  Java
10. Bullet