Raeka

raeka 3

Naam: Raeka
Ras/kleur: IJslander / wildkleur
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: gemiddeld
Bijzonderheden uiterlijk: Aalstreep en zebrastrepen op haar benen
Bijzonderheden: –

In 2013 werd Raeka geboren bij het Fjordenpaard. Haar moeder is de volle IJslander cremello (witte kleur met maanogen) Bibi. De vader was een wildkleur grijze volle IJslander hengst die alweer verkocht was toen Raeka geboren werd.

Op 3-jarige leeftijd werd voor het eerst op Raeka gereden. Ze deed het, zoals verwacht, braaf onder het zadel. Het enige probleem waar men snel achter kwam was: ze wilde niet over het fietsbruggetje tijdens de dagtocht naar Norg. Nog nooit in meer dan 35 jaar dat Henk en José het Fjordenpaard draaien, was er een paard of pony die niet over het bruggetje ging terwijl alle andere paarden wel gingen. Zelfs toen iedereen over de brug was bleef Raeka in staking. Een zweepje hielp niet, duwen en trekken hielp niet, niets hielp. Ze bleef dit iedere week doen (of eigenlijk niet doen), totdat Henk op de terugweg van de dagtocht met zijn auto bij de brug wachtte om Raeka er wel overheen te krijgen. Hij deed een lang touw aan haar halster, deze een slag om een paal op de brug en toen achter haar kont langs. Als er geen reling bij de brug was, was Raeka liever in het water gesprongen dan op de brug te gaan, maar ze moest op den duur wel. Stapje voor stapje is ze helemaal over de brug heen getrokken. De rit erna ging ze, tegen alle verwachtingen in, direct netjes met de andere paarden mee de brug over.

Raeka is niet een van de makkelijkste IJslanders betreft rijden en in de omgang. Als ze helemaal achteraan in de groep rijdt kan ze soms wat schrikken van dingen die achter haar gebeuren of zijn (of ze denkt dat ze er zijn). In het weiland laat ze zich vaak braaf pakken en loopt ze netjes mee, maar soms heeft ze een bui dat ze een van beide niet doet.

In het voorjaar van 2019 kreeg Raeka haar eerste veulentje. Ze had in 2018 bij de IJslander x Fries hengst Kirian gestaan (inmiddels verkocht) en kreeg hiervan een zwart hengstenveulentje.

Reacties zijn gesloten.