Rain

rain-9
Naam: Rain
Ras/kleur: Zwart bont
Geslacht: Merrie
Benodigde rijniveau: Redelijk ervaren
Bijzonderheden uiterlijk: Brede bles
Bijzonderheden: –

In 2013 kwam de klein Rain ter wereld als dochter van de bruinbonte Criollo merrie Rivella. Halfzus/broer via moeders kant is Dizzy en River. De vader van Rain is Diëgo (1/4 Amerikaanse Quarter, 1/4 zwart bonte kruising en half Criollo). Daarmee is ze half zus via de vaders kant met onder andere Melody, Fidenza en Summer. De naam Rain is bedacht door een meisje die toen op ponykamp kwam bij het Fjordenpaard.

Toen Rain 3 jaar oud was, werd ze beleerd. Op zich deed ze het de eerste ritten best braaf, maar ze was nog wel schrikkerig en werd op den duur ook een beetje opstandig bij het opzadelen en opstappen. Een jaar later was ze gelukkig een stuk minder opstandig en helemaal niet zo schrikkerig meer als het jaar ervoor.

Henk wil Rain zeker weten niet kwijt. Rivella was zijn lievelingspaard om op te rijden dus heeft Rain stiekem wel een speciaal plekje voor hem. Henk vind har ook een erg lief karakter hebben en soms zie je hem dan ook stiekem even knuffelen met Rain. Daarnaast is ze natuurlijk erg mooi en heel erg geliefd bij de wat betere ruiters om op te rijden. Ze kan prima springen, zit lekker en is heel lenig. Het enige nadeel van Rain is dat ze soms wat chagrijnig kan zijn met opzadelen en aansingelen. Ze tilt wel eens dreigend een been op als je met het zadel aankomt of probeert naar je te happen als je de singel aantrekt. Vaak is een strenge “uhh!” als genoeg voor haar om te stoppen. Ze heeft nog nooit iemand geschopt of gebeten maar je moet bij haar wel altijd goed opletten dat ze het niet toch een keertje echt doet. In het weiland komt ze vaak naar je toe voor een knuffel, uit nieuwsgierigheid of in de hoop dat ze wat lekkers krijgt. Rain rijdt tijdens de ruiterkampen mee in groep 1 of 2 en heeft 1 keertje zelfs in groep 3 mee gereden en ze rijdt ook vrijwel altijd met de ruiterweekenden mee. Voorop rijden met haar hebben we nog niet geprobeerd, maar we verwachten dat ze dit ook wel zou kunnen leren aangezien ze niet heel schrikkerig is.

Reacties zijn gesloten.