Terugblik 2011

December 2010 was erg koud en ook de eerste paar dagen van het jaar 2011 waren koud. Langzaamaan werd het echter minder koud in januari en ook de maanden erna was de temperatuur per maand iets hoger dan gemiddeld. De Paarden met veulens stonden bij het sprookjesbos, de IJslanders stonden met z’n allen in het weiland van het meer en bijna alle andere paarden stonden gezamenlijk in het tweede weiland achter el Rancho.


2011 was het jaar van 24 veulentjes die allemaal een naam kregen met een betekenis. De meeste veulentjes kregen een buitenlandse naam met een betekenis die bij hen paste. De IJslandse veulens kregen een echte IJslandse naam en een aantal veulens kreeg een naam die bij de naam van hun moeder paste.


Met al dit nieuwe leven was er ook de dood. De Tinkermerrie Lady X overleed aan ouderdom. Ze lag steeds meer, werd dunner en stierf uiteindelijk in maart. Verder werd er ook een aantal beleerde en onbeleerde paarden verkocht. Sietske, Fanny en Abby werden vroeg in het jaar verkocht. Chanel werd verkocht aan twee ponykampmeiden. Ze zijn van plan om Chanel in 2012 mee te nemen op ponykamp. Frija werd verkocht naar hetzelfde adres waar Lima en Imora aan werden verkocht. Hier kan ze haar oude dagjes slijten met veel rust en een weiland voor haar alleen. Erato werd verkocht naar mensen vlakbij Rotterdam. De nieuwe eigenaar was helemaal verliefd op hem geworden en Erato was ook gewoon heel erg lief en rustig voor de man, het klikte echt. Pepijn werd in het najaar verkocht aan mensen in België. De drie dochters hadden Pepijn op de site gezien en waren helemaal verliefd. Ze kwamen kijken en het klikte meteen, zelfs met de vader van de drie kinderen, terwijl Pepijn het normaal niet op mannen heeft. Een maand na de verkoop kreeg José nog een mailtje dat de oudste dochter al de weidegrond van erg dichtbij had gezien. Ze zat op zijn rug in de wei maar lette niet op en Pepijn schrok en toen viel ze. Maar het ging nu erg goed met Pepijn. En uiteindelijk werden Nonja en Whisky op de markt verkocht omdat deze twee paarden niet goed te gebruiken zijn voor het Fjordenpaard en omdat ze ook niet geschikt zijn voor particuliere kopers.


De meivakantie was dit jaar zoals gewoonlijk weer helemaal vol. De leidingen waren Jet, Jorijn, Rianne en Britt. Ook de 8 weken in de zomer waren allemaal helemaal vol.

In 2011 was er erg veel keus aan paarden. Er waren zelfs zoveel paarden dat de paarden met veulens niet nodig waren. Alleen Fiona heeft een paar weken mee gelopen terwijl ze ook een veulentje had. Haar veulentje was als 3e dit jaar geboren en was dus al oud genoeg om 2 uur per dag zonder mama te zijn en Fiona was erg dik dus voor haar was de beweging wel gezond.


In de herfst was er ook weer ponykamp. Ook deze week was helemaal vol. De leidingen waren Fee, Rianne, Marlous en Celyna.

De maand november was erg droog dit jaar. De paarden kwamen weer met een groot aantal samen in een weiland te staan, het weiland waar deze zomer maïs in stond. De IJslanders en andere kleine ponies en oude paarden staan apart in een eigen weiland. Door de lange droogte in november en doordat het nog lang warm was hoefde de paarden bijna niet bij gevoerd te worden. In december was het echter heel erg nat dus begon Henk met bijvoeren en kocht hij 5000 kilo wortelen voor zijn paarden! Hiervan zullen ze flink smikkelen.


En eind 2011 was er een record aantal boekingen tot en met december. Voor het eerst waren de meivakantie samen met 3 weken in de zomer al helemaal vol op 31 december. Dus het beloof een goed nieuw jaar te worden voor het Fjordenpaard.


Allemaal de beste wensen en hopelijk tot in 2012!!


Liefs, Iris


paarden


Reacties

Terugblik 2011 — 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul dit in tegen spam *